Crònica 12/12/2011

La Cerdanya resisteix tot i el retard en l'obertura de les pistes

Narcís Presas
1 min

GIRONAEls hotelers gironins han tancat el pont amb una ocupació semblant a la de l'any passat. Segons la Federació d'Hostaleria, a la Cerdanya i el Ripollès oscil·laria entre el 65% i el 70%, mentre que a la Garrotxa i la Selva se situaria entorn del 50%. A Girona quedaria entre el 35% i el 40%, mentre que a la costa, amb la meitat dels hotels tancats, variaria entre el 70% de la Costa Brava sud i el 30% de l'Alt Empordà.

L'ocupació de la Cerdanya és més significativa si es té en compte que les pistes d'esquí no han funcionat amb normalitat. Masella i la Molina han obert només aquest cap de setmana i amb només dues pistes. Al Ripollès, en canvi, l'obertura de Vallter 2000 i Vall de Núria -el primer cap de setmana i amb més pistes- ha tingut una bona afluència d'esquiadors, especialment a Vallter.

Jaume Adserà, president dels hotelers de la Cerdanya, considera que la distribució dels festius i la crisi no han ajudat a obtenir bons registres. Fran Barroso, president de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès, diu que el primer cap de setmana va ser "tranquil" i els festius van anar "molt bé", sobretot dijous.

Pel que fa al comerç, el bon temps ha fet que els gironins omplissin els carrers. Josep Maria Noguer, president de l'Eix Comercial Girona Centre, afirma que les vendes han anat "bastant bé". El que millor ha funcionat ha estat la roba -amb unes vendes un 2% superiors a les de l'any passat-, el calçat i la tecnologia. A l'Alt Empordà la gent també ha omplert els carrers. Jordi Rotllan, president de la Federació Eix Empordà, diu que les vendes han estat semblants a les de l'any passat.

stats