MERCAT BLAUGRANA
Crònica 26/07/2011

Cesc sent la pressió de l'Arsenal per haver-se posicionat

Just quan es va acabar l'última temporada, Cesc es va acomiadar dels seus companys de l'Arsenal donant per fet que ja no compartiria vestuari amb ells. Ara ho fa, mentre espera ser fitxat pel Barça.

Toni Padilla
2 min
Cesc Fàbregas amb el braçalet de capità de l'Arsenal. El maresmenc ja fa setmanes que va comentar als seus companys que marxaria al Barça, un traspàs que encara no s'ha tancat.

Barcelona.El 30 de juliol l'Arsenal juga el primer partit d'aquesta temporada al seu Emirates Stadium, contra el Boca Juniors. Arsène Wenger i la directiva de l'Arsenal no tenen cap problema a admetre que els agradaria deixar sentenciat el cas Cesc abans d'aquesta data, perquè és el primer partit davant dels seus aficionats i els gunners ja voldrien saber si el capità seguirà sent Cesc o si toca buscar-ne un altre.

L'Arsenal sap que el fitxatge de Cesc pel Barça és a prop. Una simple qüestió de xifres. Ells volen cobrar 40 milions.El Barça ha anat millorant les ofertes i ara ja podria arribar als 37. Sandro Rosell ja va dir que el maresmenc no val 40 milions, de manera que la xifra final del traspàs podria rondar els 39 milions d'euros, una xifra que deixaria satisfetes totes les parts. El viatge a Londres de Josep Maria Bartomeu va servir per anar acostant posicions, tot i que no serà senzill tancar el cas abans d'aquest partit contra el Boca. Poc després, el dia 4 d'agost, hi haurà la presentació oficial. I més endavant la prèvia de la Lliga de Campions. I el jugador vol que tot plegat s'acabi abans.

Cesc ha intentat trobar la manera de marxar sense deixar enemics en un club en què s'ha sentit molt bé. Ser a l'estadi divendres amb els rumors del seu fitxatge no seria un bon escenari. El jugador no ha fet cap aparició en públic des de que va tornar a Londres per reincorporar-se a la disciplina de l'Arsenal amb els colors del club del nord de Londres. Ahir, per exemple, va ser en un acte de la Street League (una lliga de futbol al carrer) amb el primer ministre britànic David Cameron i José Luis Rodríguez Zapatero. Vestit amb corbata i a títol personal, ja que dóna la seva imatge a aquesta lliga.

Amb l'Arsenal, però, no apareix, oficialment per unes molèsties físiques que l'han deixat sense fer la gira per l'Àsia i sense jugar un amistós a Colònia (Alemanya). El maresmenc treballa en solitari pressionat per un entorn en què tothom sap que vol fer les maletes.

Un comiat que s'allarga

Fonts pròximes al jugador confirmen que ja quan es va acabar l'última temporada, Cesc es va acomiadar dels seus companys. Amb els que té més confiança va parlar de la qüestió, i va reconèixer que donava per fet que seria blaugrana. Mentre que hi ha alguns jugadors que ho han encaixat bé, n'hi ha d'altres que creuen que com a capità del club no s'hauria d'haver posicionat així, i homes com Jack Wilshere han comentat públicament que el capità d'un equip ha de mostrar la seva lleialtat.

Cesc sap que si finalment el fitxatge no es tanca, la seva posició al vestidor pot quedar debilitada, però el contacte que ha mantingut amb Pep Guardiola l'ha tranquil·litzat. Totes les parts, de fet, consideren segur que el traspàs es tancarà i que no caldrà esperar fins al 30 d'agost, tal com va dir el vicepresident Josep Maria Bartomeu durant la presentació d'Alexis Sánchez.

stats