Crònica 03/06/2011

CiU de Badalona s'inclina per deixar governar García Albiol

Pere Martí
2 min
Ferran Falcó i Jordi Turull parlant dilluns durant l'assemblea de CiU a Badalona.

Badalona.Les possibilitats que Xavier García Albiol sigui alcalde de Badalona van augmentar ahir després que el cap de llista de CiU, Ferran Falcó, assegurés que el PP ha fet un resultat "espectacular" a la ciutat i potser cal deixar que "comenci a governar" perquè "deixi de governar". La tesi dels convergents badalonins és que si el candidat del PP, que va guanyar amb un discurs obertament xenòfob, acaba governant, es desgastarà i d'aquí quatre anys perdrà les eleccions. En canvi, si hi ha un pacte PSC, CiU i ICV, d'aquí quatre anys el PP obtindria majoria absoluta.

La possibilitat d'un pacte entre nacionalistes i socialistes continua a hores d'ara encallat i Falcó va subratllar ahir que haurien de canviar molt les coses perquè acabés quallant. Concretament, va assegurar que un pacte amb el PSC li fa "mandra" si només es dedica a "fotre canya" al PP.

Pacte a tres nefast

Per Falcó, fer un govern que exclogui el PP hauria de servir per "fer el salt" que Badalona necessita, no només per "barrar el pas a no sé què". Pel cap de llista de CiU, un pacte a tres contra la llista més votada és "nefast" perquè la gent no entén de "ciència política" i els recordaria com un govern de perdedors. En declaracions a COMRàdio, va explicar que l'ascens de García Albiol no es deu només al seu discurs contra la immigració sinó que també és culpa de la "ineficàcia" del govern del PSC.

Precisament, ahir es van reunir per primer cop el PSC i ICV de Badalona per analitzar possibles acords. Els ecosocialistes també aposten per quedar-se a l'oposició i donar suport extern a un govern CiU-PSC. Tant el socialista Jordi Serra com l'ecosocialista Carles Sagués van instar Falcó a no fer alcalde Albiol per "passiva" perquè seria "fer un trist favor a la ciutat". En aquest sentit li van recordar que votar-se a si mateix, com pretén Falcó, "és una manera de votar García Albiol".

stats