Crònica 23/12/2010

CiU i PSC minimitzen la sentència

Convergents i socialistes, per boca d'Oriol Pujol i Ernest Maragall, van defensar la legalitat del model educatiu català i van insistir que la sentència no toca "ni una sola coma" de la immersió lingüística.

Oriol March
2 min
Ernest Maragall, encara conseller d'Eduació, després de la seva compareixença davant els mitjans ahir a la tarda.

BarcelonaAquí no ha passat res. Aquest va ser el missatge unitari dels dos principals partits catalans, CiU i PSC, respecte a la sentència del Tribunal Suprem (TS) sobre l'ús del català a l'escola com a llengua vehicular. Tant Oriol Pujol, president del grup parlamentari de la federació, com l'encara conseller d'Educació, Ernest Maragall (PSC), es van afanyar a dir que la decisió del Tribunal "no qüestiona la immersió lingüística" i que només es pronuncia sobre tres situacions puntuals produïdes en tres centres determinats.

Pujol va anar més enllà i fins i tot es va atrevir a assegurar que tant la sentència d'ahir com la que va emetre el Tribunal Constitucional (TC) al juny "validen" el model de llengua en què es basa l'educació catalana. El seu discurs es va basar en el fet que el Suprem no posa cap llei en perill, sinó que tan sols adverteix del seu "mal funcionament" en casos concrets. "Són tres situacions d'entre més d'un milió d'alumnes, i això és una dada que caldria no oblidar", va recordar el fins ara portaveu convergent al Parlament.

"Ni una sola coma"

Pràcticament a la mateixa hora que Pujol, Ernest Maragall va comparèixer a la seu de la conselleria d'Educació. Va assegurar que la resolució del Suprem no toca "ni una sola coma" del funcionament de la immersió lingüística i, tal com feia simultàniament Pujol al Parlament, va defensar que el Tribunal "no té cap mena de jurisdicció per anul·lar lleis de rang autonòmic o estatal".

La sociovergència lingüística d'ahir a la tarda es va plasmar també en l'acord signat per les dues formacions per tal que el PSC s'abstingui avui en la segona volta de la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat. En concret, en el sisè punt del document, les dues formacions es comprometen a "preservar el model educatiu català definit en el Pacte Nacional per l'Educació i la llei d'educació de Catalunya, i el model lingüístic de l'escola catalana". Ahir a la tarda ja ho van començar a posar en pràctica.

stats