MITJANS PÚBLICS
Crònica 26/03/2012

CiU retira el seu quart candidat a la Corpo per facilitar l'acord amb el PSC

R.t.
2 min

BARCELONAL'estira-i-arronsa entre CiU i PSC per arribar a un acord per a la composició del consell d'administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) comença a veure la llum al final del túnel. La federació va fer un gest significatiu ahir en retirar el seu quart candidat, Josep Puigbó, per facilitar que els socialistes puguin tenir-hi dos representants, tal com els correspondria proporcionalment al seu pes al Parlament. Tot i que fa una setmana CiU va presentar quatre noms, des de llavors ha insistit en la necessitat que el PSC se sumi al consens lligat amb el PP -que atorga la vicepresidència de l'ens als populars- i la cessió de la segona cadira espera que això sigui possible. El ple del Parlament vota aquest dimecres el nom dels integrants de la direcció de la Corpo, així que tan sols queden dos dies per acabar d'afinar les negociacions.

En vista d'aquest anunci, fonts del PSC van celebrar que "s'imposi el sentit comú" i es desbloquegi la situació, tot i que no van garantir encara el seu vot favorable als candidats de CiU i PP. Els socialistes, que havien amenaçat fins i tot de no ser presents a la Corpo, recorden que van ser aquests dos partits els que havien provocat aquesta situació per "un joc de mans incomprensible". De fet, va ser gràcies a l'abstenció del PP que el Govern va poder aprovar la reforma de la llei de la CCMA, que redueix de 12 a 6 els membres del consell d'administració, tot i que l'acord d'investidura entre PSC i Artur Mas fixava que els canvis en els mitjans audiovisuals els havien de pactar els dos principals partits catalans.

Independentment del vot final dels socialistes, no perilla la presidència de l'ens per a Brauli Duart (CiU) i la vicepresidència per a Armand Querol (PP). Tampoc no és un impediment l'informe del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, que critica els criteris partidistes que van marcar l'elecció dels candidats, lluny de l'esperit de la llei.

stats