Crònica 03/05/2011

CiU denunciarà l'herència del tripartit

S. González / O. March
2 min

BARCELONA.Poc ha pogut CiU, durant aquests primers quatre mesos de govern, exhibir el to positiu i la bandera del somriure amb què va concórrer a les eleccions del 28-N. Sobretot perquè en un polèmic context de retallades el bon humor hi té poca cabuda. Ara toca tenir al sac i ben lligada la victòria a les municipals i, conscient que el pla d'ajustos pot passar factura, els convergents tornaran a recórrer a la "campanya positiva". Volen passejar-se pels pobles amb un somriure, tot i que passar de la línia positivista a l'atac del rival serà fàcil si no es volen estar, tal com va anunciar el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, "d'explicar l'herència del tripartit".

Fer pedagogia. Aquesta és la recepta que pretén utilitzar CiU per fer comprendre als ciutadans l'estat de les finances de la Generalitat. En aquest sentit, hi ha la consigna de recordar els deutes que té l'Estat espanyol amb Catalunya. "Volem ser la primera força municipalista, volem guanyar en vots i percentatges i no hi ha cap excusa per no anar a totes", va assegurar Pujol, que va afegir que les "11.000 persones de les llistes de CiU s'han d'erigir com a solució" dels problemes del país. Ciutats com Igualada, Manresa, Tarragona i Reus són alguns dels principals blancs dels convergents.

El tret de sortida de la campanya convergent serà dijous a la nit a la cúpula del centre comercial Arenas, on el triumvirat format per Artur Mas, Josep Antoni Duran i Lleida i Xavier Trias penjaran plegats el cartell, una estampa que contrastarà amb la solitud de l'alcalde Jordi Hereu. De fet, la meitat dels anuncis estaran centrats en l'alcaldable de Barcelona i els dos màxims dirigents de CiU. Malgrat tot, s'ha fet un esforç per abaratir la campanya, que costarà 2,2 milions d'euros, un 7% menys que el 2007.

Amb 76 alcaldies ja assegurades, la ruta dels líders pel territori començarà divendres amb Duran a les comarques gironines. Dissabte Mas serà a Barcelona i diumenge a les Terres de l'Ebre. També tindrà l'expresident Jordi Pujol i Oriol Pujol, que agafaran protagonisme i pentinaran el territori durant les pròximes dues setmanes.

stats