LA NEGOCIACIÓ A BADALONA
Crònica 27/05/2011

CiU exigeix dos anys d'alcaldia de Badalona per pactar amb el PSC

Deixar que García Albiol sigui alcalde de Badalona sense intentar un cordó sanitari antixenòfob pot tenir costos a CiU. Per això la federació ha traslladat al PSC una oferta per repartir-se l'alcaldia.

Marc Colomer
2 min
El fins ara alcalde, Jordi Serra, que ha governat amb CiU i ERC els últims quatre anys, al seu despatx de l'Ajuntament.

Barcelona.CiU no vol passar a la història com el partit que va permetre que Xavier García Albiol, amb el seu discurs xenòfob, accedís a l'alcaldia de Badalona. Entre altres efectes, els comportaria costos interns. Amb quatre regidors, la federació vol dos anys d'alcaldia per governar amb el PSC i ICV-EUiA i barrar el pas a la llista més votada (un cordó sanitari antixenòfob). Amb aquesta oferta trasllada part de la pressió als socialistes de l'encara alcalde Jordi Serra (amb nou regidors), però també per als tercers en joc, els tres regidors d'ICV-EUiA. D'aquesta manera, la responsabilitat del fracàs del cordó sanitari estaria una mica més repartida.

Fonts de CiU consultades per l'ARA alertaven ahir que si la prioritat del PSC és aturar García Albiol i no mantenir tant sí com no el govern, no té sentit que es neguin a cedir-los l'alcaldia dos anys. Però tot i que els socialistes no cedeixin, CiU no es tanca a facilitar la investidura de Serra, però sense entrar al govern municipal. Una possibilitat que els socialistes badalonins asseguraven ahir que ni tan sols se'ls ha plantejat. Ho veuen més com una maniobra per "despistar" que una autèntica voluntat d'acord.

El PSC assegura que té clar que un acord per impedir que la llista més votada (PP) governi no es pot limitar a la investidura, sinó que ha de tenir continuïtat amb un govern "fort" de 16 regidors (9 del PSC, 4 de CiU i 3 d'ICV-EUiA), que, com els últims quatre anys, se sustenti en els mínims programàtics que els uneixen, com l'aposta per la cohesió social i la lluita contra la xenofòbia.

El PSC, CiU i ICV-EUiA s'han emplaçat a una primera reunió a tres dimecres que ve per fixar les regles de la negociació. Mentrestant, García Albiol es limita a esperar i que un acord a diverses bandes entre PP i CiU li faciliti l'alcaldia.

stats