Crònica 23/05/2011

CiU es fa forta a l'Alt Pirineu i l'Aran

Núria Castells
2 min
L'actual Síndic d'Aran, Paco Boya, d'Unitat per l'Aran, que ha estat derrotat per CDA.

CiU arrasa a les comarques de l'Alt Pirineu-Aran amb uns resultats que li són més que favorables a les capitals de comarca i que en alguns casos suposen un gir en el govern municipal. Els casos més destacats són les poblacions de Puigcerdà i la Seu d'Urgell, on la federació nacionalista obté majoria amb 9 i 8 regidors respectivament. En el cas de Puigcerdà la majoria és absoluta i a la Seu es queden a un regidor d'obtenir-la.

Altres poblacions on la formació de CiU amplia la seva majoria són Sort i el Pont de Suert. Els convergents amplien la seva majoria absoluta amb 8 regidors a cada municipi. D'altra banda, a Viella, els nacionalistes mantenen la seva majoria amb 7 i a Tremp redueixen distàncies, han obtingut 5 regidors, amb el PSC, que es manté al govern municipal amb 6 regidors.

L'Entesa per Cerdanya, formació de l'actual alcalde de Puigcerdà, es queda amb només 3 regidors i el PSC de la Seu d'Urgell fins ara al govern, amb 6. Les forces minoritàries es mantenen a Tremp, on SI del Pallars i Reagrupament obtenen regidor, i al Pont de Suert entra el PP al consistori mentre que el PSC perd un regidor i es queda amb només 2 representants. A la Seu d'Urgell obtenen representació Esquerra, el PP i ICV. A Sort, Independents per Sort es queden només amb 3 regidors.

El Consell General d'Aran torna a ser convergent. Aquest és un dels canvis més destacats. El Consell General d'Aran passa de nou a Convergència Democràtica Aranesa amb l'exsíndic Carles Barrera, que li arrabassa el govern a Francesc Boya, fins ara síndic per Unitat d'Aran. Per tant, la Vall d'Aran tornar a ser majoritàriament de CDA, amb l'alcaldia de la capital, Viella, i el Consell, i al marge de la resta de terçons.

stats