ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 21/11/2011

CiU guanya 18 anys després a Barcelona

CiU torna a ser, 18 anys després, la primera força a la ciutat de Barcelona en unes eleccions generals. Amb només dos punts d'avantatge sobre el PSC, la federació nacionalista guanya en quatre districtes.

Carles Arbolí
1 min

BARCELONALa ciutat de Barcelona torna a ser de CiU en unes eleccions espanyoles. L'última vegada va ser el 1993 i ara, 18 anys després, el PSC ha tornat a passar el relleu a la federació nacionalista, que li agafa un parell de punts d'avantatge. Tot i aquests resultats, els socialistes segueixen guanyant en sis dels deu districtes, mentre que CiU aconsegueix imposar-se a l'Eixample, Gràcia, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. Aquest últim districte era l'únic en què CiU va guanyar el 2008. El PSC, per la seva banda, manté Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc.

A l'àrea metropolitana la caiguda socialista també ha estat espectacular, tot i que aconsegueix retenir el primer lloc a les principals ciutats, com l'Hospitalet i Badalona. El transvasament de vots socialistes s'ha repartit entre PP, ICV i, en menor mesura, CiU. Els ecosocialistes passen a ser en alguns municipis la tercera força, només per darrere de socialistes i populars.

A la Catalunya central, el domini de CiU és indiscutible a costa de l'ensopegada del PSC. També, a tall d'exemple, Plataforma per Catalunya (PxC) s'ha quedat a Vic, ciutat del seu líder, Josep Anglada, amb només el 2% dels vots.

stats