REFORMES
Crònica 22/07/2011

CiU permet al govern espanyol elevar l'edat de jubilació als 67

Ara
1 min
El ministre de Treball, Valeriano Gómez.

Barcelona.El govern espanyol va aprovar ahir al Congrés la polèmica reforma de les pensions amb l'ajuda de CiU. L'aprovació d'aquesta llei comporta que, definitivament, l'edat de jubilació s'amplia dels 65 als 67 anys i el període per calcular la pensió passa de 15 a 25 anys.

La reforma del sistema de pensions, rebuda amb una forta oposició dels sindicats (que va culminar amb la vaga general al setembre), va ser ahir defensada de nou pel ministre de Treball. Valeriano Gómez va negar que els canvis legislatius suposin cap mena de retallada i va garantir que les prestacions seran més altes que el 2007 quan entrin en vigor tots els aspectes de la llei.

Una novetat que introdueix la nova llei de pensions és el reconeixement de fins a cinc anys de cotització per a les mares que hagin interromput la seva carrera laboral per fer-se càrrec dels fills, així com també la integració de les treballadores (són dones majoritàriament) de la llar dins el règim general de la Seguretat Social.

A canvi del suport als socialistes, CiU va aconseguir que el govern traspassi a les comunitats autònomes la titularitat dels edificis de la Seguretat Social dedicats a l'assistència sanitària, que ja estaven gestionats per les comunitats. Això a Catalunya suposarà el traspàs de 150 edificis.

stats