Crònica 29/02/2012

Cimera de presidents autonòmics

J.f.
1 min

MADRID.El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, celebrarà "abans de l'estiu" una cimera a València amb tots els presidents autonòmics per "fixar els compromisos" de cada comunitat per complir els objectius de reducció del dèficit públic. L'anunci el va fer ahir el president del País Valencià, Alberto Fabra, després de reunir-se amb Rajoy al Palau de la Moncloa.

"Li he proposat realitzar una cimera de presidents autonòmics abans de l'estiu al País Valencià. Ell [Rajoy] ha acceptat", va dir Fabra, que va admetre que abans de la reunió d'ahir no havien parlat de convocar aquesta cimera. Fabra va assegurar que serà una trobada "fonamental" per ser "més eficaços i austers".

"No som 17 estats que han de competir, hem de col·laborar tots en la mateixa direcció i adoptar decisions", va dir el president valencià abans d'afegir que "la nova realitat de l'administració i la diferent realitat social implica la trobada", que establirà "les noves col·laboracions" entre l'Estat i les comunitats. De ben segur que la trobada se centrarà a establir un control més gran en la reducció del dèficit públic després que les autonomies fossin les principals culpables de la desviació del dèficit, fins al 8,51%, el 2011.

stats