ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 03/08/2011

Ciutadans només es presentarà el 20-N si ho fa en coalició

Ara
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una sessió al Parlament de Catalunya.

Barcelona.Ciutadans i Solidaritat Catalana per la Independència estan als antípodes políticament. Però a més del grup mixt al Parlamnent comparteixen estratègia de cara a les eleccions del 20 de novembre. Després que aquest cap de setmana els independentistes hagin donat a entendre que només es presentaran a les eleccions espanyoles del 20 de novembre si és en el marc d'una gran coalició independentista, ahir va ser el líder de Ciutadans, Albert Rivera, qui va avançar que el seu partit només hi serà si és en coalició amb UPyD, el partit de Rosa Díez.

Rivera va explicar que el comitè executiu del seu partit, que té tres diputats al Parlament de Catalunya, va decidir, en una reunió dilluns a la tarda, no concórrer en solitari a les eleccions espanyoles. I va oferir una coalició a UPyD, a qui les enquestes donen entre cinc i deu escons al conjunt de l'Estat, per crear "una tercera via constitucionalista" a Espanya al marge del PSOE i el PP.

L'any 2008 Ciutadans i UPyD ja van negociar, sense èxit, una coalició electoral i a les eleccions catalanes va passar el mateix. En els dos casos la mala relació personal entre Rivera i Díez va frustrar l'acord per concórrer plegats.

A les catalanes és el partit de Rivera qui monopolitza el vot espanyolista al marge del PP, i a les generals del 2008 va ser UPyD. Ciutadans va presentar-se a gairebé totes les demarcacions però la nova formació liderada per l'exdiputada del PSOE es va imposar. A tot arreu tret de Catalunya. En aquella ocasió el partit de Rivera va aconseguir 27.000 vots al Principat, el 0,74% del total, a una distància còsmica d'obtenir representació. UPyD va aconseguir 6.000 vots a Catalunya, uns registres que no va millorar a les eleccions catalanes.

Com en el cas de Solidaritat, la formació espanyolista no està disposada a assumir el cost econòmic i polític d'una campanya després de la qual no només no obtindran representació en solitari sinó que quedaran molt per sota dels resultats de les eleccions catalanes.

stats