Crònica 05/07/2011

Clade augmenta un 7,5% l'ocupació, tot i reduir vendes

T.g.
1 min

Barcelona.Clade, el grup cooperatiu format per 12 empreses catalanes, va ocupar el 2010 un total de 4.060 persones, el 7,5% més que l'any anterior. Això vol dir que es van crear 279 llocs de treball i es van incrementar el nombre de socis treballadors fins als 1.425.

Aquest increment de les plantilles es va produir malgrat una caiguda de la xifra de negoci agregada del 4%, que es va situar en els 297 milions. Tot i l'entorn econòmic negatiu, el grup de cooperatives va aconseguir mantenir els resultats positius, que van ser d'1,7 milions, i els resultats abans d'impostos i amortitzacions (ebitda) va arribar als 19,9 milions, és a dir, va aconseguir un increment del 12,5%.

Clade és el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya, constituït a finals del 2004 per entitats dels sectors de l'agroalimentació, cultura, comunicació, educació, immobiliari, serveis a la indústria, medi ambient i alta tecnologia. Està format per Abacus, Cooperativa Plana de Vic, Escola de Sant Gervasi, Grup Qualitat, La Fageda, Suara Cooperativa, Fundació Blanquerna, Grup Cultura 03, Lavola, Iuct i la Fundació Catalana de Cooperació.

L'adquisició que Alstom va fer de la productora de generadors eòlics Ecotècnia el 2007 va provocar una reducció del volum de negoci de Clade. Ecotècnia es va transformar poc després en una societat anònima, filial del grup francès.

stats