Crònica 24/10/2011

Clou el saló immobiliari Meeting Point amb l'esperança posada en Rússia

E.f.
1 min

Barcelona.El saló immobiliari Meeting Point que anualment acull Barcelona va clausurar ahir una edició marcada per la presència russa. Malgrat el rècord de 120.000 visitants que ha rebut la fira, les esperances dels promotors del sector estan posades en els fruits que puguin donar les trobades i entrevistes d'aquests dies amb possibles inversors russos. Els organitzadors, amb Enric Lacalle al capdavant, van constatar que els ajustaments de preus a la baixa que ha experimentat el sector immobiliari els últims anys fan que Espanya sigui més atractiva a les inversions internacionals, com ara les que esperen que es materialitzin amb Rússia.

Segons l'organització, les operacions immobiliàries negociades durant el Meeting Point, entre professionals i públic en general, podrien estar per sobre dels 2.000 milions d'euros. El president del saló, Enric Lacalle, va destacar la presència de professionals d'aquesta edició i va xifrar en el 65% el pes de les empreses internacionals que hi van participar.

Més enllà dels efectes positius que puguin arribar dels inversors russos, Lacalle el va considerar un èxit "de públic i de vendes", tot i que la xifra total d'habitatges venuts durant el saló no s'ha donat a conèixer. La XV edició del Meeting Point, va afegir, permet començar a veure "brots verds" després de la profunda crisi que ha sacsejat el sector.

stats