MILLORA D'INFRAESTRUCTURES
Crònica 24/08/2011

Comencen els talls per obres a l'autovia que uneix Tarragona i Reus

Dani Revenga
2 min

Tarragona.Les endarrerides obres de l'autovia T-11, que uneix Tarragona amb Reus, han entrat aquesta setmana a la que ha de ser la seva recta final, després d'haver acumulat importants retards en la seva execució. En aquesta nova fase, que s'allargarà fins a la primavera del 2012, hi ha previstos talls de circulació en els enllaços de la T-11 amb l'autovia A-7, la carretera N-241 i l'autopista AP-7.

Aquests talls ja han començat, tot i que de moment no han provocat grans embussos, ja que el fet que molta gent estigui de vacances fa baixar notablement la circulació per aquesta via. L'autovia T-11 és una de les principals artèries de comunicació per carretera del Camp de Tarragona i la via de referència per anar de Tarragona a Reus, per on passen uns 35.000 vehicles cada dia. La Subdelegació del Govern, conjuntament amb el Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra, entre d'altres, han previst un seguit d'itineraris alternatius per cobrir totes les combinacions de talls que se succeiran en els pròxims mesos.

Gran rotonda d'enllaç amb l'A-7

Aquest projecte té com a objectiu central millorar les connexions de la T-11 amb l'autovia A-7, l'altra gran via interurbana gratuïta d'aquesta àrea del país, per on diàriament passen uns 28.000 vehicles. Per això, es construirà una gran rotonda a tres nivells que facilitarà la connexió entre totes dues vies, fins ara molt complicada i amb una senyalització molt dolenta. Aquesta rotonda tindrà un diàmetre de 120 metres i, quan estigui acabada, permetrà que l'enllaç amb l'A-7 es faci per sota la T-11.

Aquest nus de connexions viàries també permetrà millorar els accessos als barris de ponent de Tarragona i a l'àrea comercial de les Gavarres, que fins ara presentaven també moltes deficiències de comunicació. Una altra de les seves funcions serà marcar el límit entre el tram urbà de la T-11, que travessa els barris de ponent de Tarragona, i la seva continuïtat interurbana fins a Reus.

Aquest projecte va ser presentat l'any 2005, i en aquell moment es preveia que estaria acabat el 2009. Les obres, però, no van començar fins al 2008, i haurien d'haver-se acabat el mes de març d'enguany. Però el seu ritme d'execució ha baixat notablement durant l'últim any, a causa de les retallades en la inversió pública. L'últim termini que es dóna per a l'acabament definitiu d'aquesta millora de la T-11 és el de finals del 2012. També hi ha hagut una important desviació en el pressupost del projecte, que inicialment s'havia fixat en 30 milions d'euros, però que ara ja s'estima en, com a mínim, 40 milions.

stats