Publicitat
Publicitat

Francesc Fayos "Comprar or és sempre una oportunitat, tot i que no en fixem el preu"

Inflació El nou president del Col·legi pensa que l'increment de botigues de compra i venda d'or forma part del paisatge de la crisi. La gent ven el seu patrimoni per treure'n profit.

És el moment de comprar or?

Sempre és una oportunitat. Nosaltres no tenim res a veure amb el preu, però l'increment és tan elevat actualment que comprar surt a compte. L'or s'ha disparat com a valor refugi tradicional. No hi ha cap regulació. Hi ha uns mercats que compren per sobre de les necessitats de tothom i prou.

Però vostès en surten beneficiats?

No en fixem els preus, com ja li he dit. A partir d'aquí hem d'entendre que es tracta d'una matèria primera. Sí que és veritat que l'augment del preu és tan exponencial i el nostre procés de producció d'una joia, per exemple, és tan lent que el preu final sempre resulta barat; però també hem de dir que en l'elaboració dels nostres productes el pes de l'or representa un 10% del preu final.

Què ha de dir davant la proliferació de botigues que compren or?

És un fenomen entrelligat a la crisi. Tampoc tenim res a veure amb moltes d'aquestes botigues, que pràcticament compren i venen al carrer. És una bombolla més.

Quina salut té el sector?

En primer lloc, cal dir que representem joiers, però també orfebres, rellotgers i gemmòlegs. Normalment els nostres col·legiats són empreses petites, amb un o dos treballadors. Això vol dir que com que la joieria no és un producte de necessitat, i més en temps de crisi, el client s'ho pot pensar dues vegades abans de comprar. Hi ha empreses que pateixen. Per altra banda, a diferència d'altres sectors, nosaltres no tenim capacitat per exportar als mercats exteriors. Som una indústria importadora.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT