Crònica 13/02/2011

Concessions dels règims àrabs per aturar el contagi

Cristina Mas
1 min
Concessions dels règims àrabs per aturar el contagi

Molts règims àrabs comencen a fer concessions per no haver de seguir les passes de Ben Ali o Mubàrak, mentre el mapa de protestes i convocatòries no para d'ampliar-se. El rei de Bahrain va anunciar divendres que donarà 2.650 dòlars a cada família, abans de les manifestacions convocades aquesta setmana per organitzacions de la majoria xiïta. Al Iemen, el president Ali Abdul·lah Sàleh, assegura que no es presentarà a la reelecció, després de 30 anys al poder, i que tampoc cedirà el càrrec al seu fill. Ha començat un diàleg entre el govern i l'oposició i el règim s'ha compromès a permetre l'elecció directa dels governadors i a reobrir el cens per a les eleccions previstes a l'abril.

A Jordània el rei Abdal·lah ha canviat tot el govern i ha anunciat un paquet d'ajudes per als preus dels productes bàsics, mesures que l'oposició, des de l'esquerra fins als islamistes, han considerat insuficients. També s'han promès millores salarials per als funcionaris i els militars, en un intent de calmar les protestes que des de fa tres setmanes es viuen als carrers d'Amman.

També hi ha règims que adopten mesures preventives. A Kuwait, on encara no s'ha viscut cap protesta ni n'hi ha d'anunciades, cada ciutadà rebrà per ordre de l'emir més de 3.500 dòlars i aliments gratuïts fins al març del 2012.

stats