Crònica 10/11/2011

Condemna milionària a l'Hospital de Granollers

Laura Díaz-roig
2 min
L'Hospital de Granollers, que depèn del Servei Català de la Salut.

Barcelona.La titular del jutjat de primera instància número 7 de Barcelona ha condemnat l'Hospital de Granollers, que depèn del Servei Català de la Salut, a pagar 948.993 euros als pares d'un nen que pateix paràlisi cerebral com a conseqüència de l'assistència rebuda durant el part. El 6 de gener del 2008, Susana L.F., embarassada de 41 setmanes, va anar al servei d'urgències de l'hospital, on, segons la sentència, va ser diagnosticada per una resident de primer any d'un còlic nefrític i se la va medicar. Com que el dolor no millorava, aquella nit se li va realitzar una exploració ginecològica. L'endemà, vint-i-quatre hores després d'haver ingressat al centre, se li va realitzar un altre examen ginecològic més a fons i es va veure que el fetus no responia, motiu pel qual se li va practicar una cesària.

Lesions neurològiques

El nadó va néixer viu, però sense respirar i sense freqüència cardíaca, i va ser ingressat a l'UCI neonatal; després se'l va traslladar a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El 8 de febrer va rebre l'alta amb importants lesions neurològiques, que el menor encara pateix. La mare del nen considera que no va rebre l'assistència adequada, sobretot tenint en compte que presentava un part qualificat de risc molt alt per una cesària anterior i no va ser visitada des del principi per un ginecòleg.

La jutge assegura que, tenint en compte les proves i els informes dels pèrits, existeixen elements suficients per concloure que hi ha relació entre els danys que pateix el menor i l'assistència mèdica deficient que va rebre a l'hospital, ja que el fetus no presentava cap anomalia abans de l'ingrés al centre ni durant les primeres proves realitzades.

Es tracta d'una de les indemnitzacions més importants imposades a un centre mèdic, però la sentència encara es pot recórrer davant l'Audiència. La companyia asseguradora Zurich es farà càrrec de la indemnització, que correspon als danys i perjudicis patits i a les despeses d'adaptació de l'habitatge.

stats