SUCCESSOS
Crònica 08/08/2011

Un home de 67 anys, tercer ofegat a Coma-ruga

Ara
2 min

El Vendrell.La platja de Coma-ruga, al Vendrell (Baix Penedès), s'ha convertit en el punt negre de la costa catalana amb tres persones ofegades des que va començar l'estiu. L'última víctima mortal ha estat un home de 67 anys que ahir a la tarda va ser rescatat de l'aigua amb una parada cardiorespiratòria. Tot i els intents per reanimar-lo durant una hora, l'home va morir. Segons alguns testimonis, l'home devia estar pescant o bussejant a la zona del port quan es va ofegar.

És el mateix lloc on en menys d'un mes han mort dues persones més: una noia de quinze anys que va morir dijous passat després de ser rescatada de l'aigua inconscient dos dies abans i un jove de 28 anys que hi va morir el 10 de juliol. Tots dos es banyaven a la bocana del port esportiu de Coma-ruga, una zona on el bany està expressament prohibit.

Augment de rescats

Ahir dos menors també van haver de ser rescatats perquè no podien sortir de l'aigua a la platja de Cristall, a Miami Platja, a Mont-roig del Camp (Baix Camp). Un d'ells , un jove de 17 anys de nacionalitat alemanya, va resultar ferit de gravetat i està ingressat en estat crític a l'Hospital Sant Joan de Reus, mentre que l'altre va resultar finalment il·lès. Els fets es van produir a primera hora de la tarda quan els serveis d'emergència van rebre l'avís alertant que dos menors s'estaven ofegant perquè no podien sortir de l'aigua.

La Creu Roja ha alertat de l'augment de rescats de banyistes aquest estiu. A Girona s'han doblat i han augmentat més d'un 80% a Tarragona, mentre que a Barcelona han baixat més d'un 30%. L'augment a Girona i Tarragona és sobretot per les males condicions meteorològiques, així com pels corrents marins que s'han registrat en aquestes zones del litoral. A Tarragona també hi ha influït una major afluència de la gent a les platges, ja que, tot i el mal temps, els turistes han continuat anant-hi. En alguns casos, alguns rescats també corresponen a persones que no han seguit les recomanacions.

stats