NOU DELEGAT DEL CONSORCI DE LA ZONA FRANCA
Crònica 14/01/2012

Cornet seguirà de dos del PP tot i el seu nou càrrec

Jordi Cornet no deixarà la secretaria general del PP català. El seu nou càrrec, delegat de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, no serà, almenys fins al congrés del PP, incompatible políticament amb l'antic.

F.c.
2 min
Jordi Cornet, fins ara diputat al Parlament, en un acte  del partit.

BARCELONAJordi Cornet seguirà sent el secretari general del PP. El 2008 Alícia Sánchez-Camacho el va triar per dirigir l'engranatge del partit a Catalunya. Ahir el consell de ministres el va nomenar delegat de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, la societat promotora del polígon industrial per on han passat, entre d'altres, Enrique Lacalle i Manuel Royes. El càrrec és compatible amb la responsabilitat orgànica, però també és cert que ha implicat la retirada de la primera línia política de tots els que l'han ocupat fins ara.

El PP, en canvi, no es planteja el relleu de Cornet. Si més no a curt termini. Fonts de la formació conservadora han explicat a l'ARA que l'exregidor a Barcelona seguirà al front de l'estructura orgànica del partit, almenys fins al congrés que els populars celebraran al març o a l'abril i que reelegirà Sánchez-Camacho com a presidenta sense els problemes que va tenir el 2008 per imposar-se a la crítica Montserrat Nebrera, ara fora del partit.

Serà aleshores quan Camacho haurà de decidir si vol seguir comptant amb Cornet o, per contra, si deixa que es dediqui en exclusiva a la seva tasca de gestió i busca algú altre per ocupar la primera línia política del partit i treballar colze a colze amb ella.

Diverses fonts del PP descartaven ahir un relleu a curt termini de Cornet i no s'atrevien a dir què faria amb ell Sánchez-Camacho al congrés dels conservadors, ja que amb ell de secretari general s'han situat clarament com a tercera força política a Catalunya després del seu bon resultat a les catalanes i les municipals i han superat les divisions internes. Sigui quin sigui el futur de Cornet sí que haurà de deixar el càrrec de diputat al Parlament. Actualment és també secretari de la mesa de la cambra. Els populars, per tant, hauran de triar algun dels seus 18 diputats per ocupar el càrrec.

En qualsevol dels casos, fonts pròximes a la presidenta del partit feien ahir una lectura molt positiva del seu nomenament al Consorci de la Zona Franca. Recordaven que el propòsit de Sánchez-Camacho era que cap decisió important referida a Catalunya es prengués al marge d'ella, "com havia passat anys enrere", i que ho està aconseguint "de totes totes, perquè té el respecte i la consideració de Rajoy".

Com Llanos de Luna

Ha passat amb Cornet i ha passat amb l'altre nomenament important a Catalunya derivat de la victòria del PP a les espanyoles del 20 de novembre. Alícia Sánchez-Camacho va garantir-se fa dues setmanes que una persona de la seva confiança, María de los Llanos de Luna, fos nomenada delegada del govern espanyol a Catalunya.

Els càrrecs que queden per nomenar ja són menors i els populars catalans es donen per satisfets amb la tria de Rajoy, tant a Catalunya com a Madrid, on Jorge Fernández Díaz ha estat nomenat ministre; José Luis Ayllón, secretari d'estat, i Jorge Moragas, cap del gabinet del president espanyol.

stats