Crònica 01/04/2012

De Cospedal: "Espanya ja és un país fiable"

M.m.
1 min

BARCELONAMalgrat que la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va criticar en la anterior legislatura l'intent del PSOE de posar en marxa una amnistia fiscal, ahir la mateixa dirigent considerava que ara, un cop presa aquesta mesura, conjuntament amb un paquet de retallades de fins a 27.300 milions d'euros, Espanya tirarà endavant. De Cospedal va ser contundent: "Espanya ja és un país fiable i ho serà encara més a finals del 2012".

La dirigent del PP va voler justificar el canvi de posició, després d'una reunió amb membres del PP en les comissions del Congrés i representants del seu partit en Parlaments autonòmics. L'argument és que ara Espanya té facilitats per col·locar el seu deute en els mercats internacionals perquè ha guanyat credibilitat en relació amb el govern espanyol del PSOE. Per tant, no necessita "buscar diner no declarat per col·locar el deute", objectiu de la mesura de l'anterior govern socialista. Si aquella amnistia tenia l'objectiu d'atreure diner que comprés deute públic, ara es tractaria d'un altre objectiu. Segons De Cospedal, la mesura aprovada divendres "és un gravamen especial del 10%" per a les rendes no declarades amb les quals el govern espanyol pretén regularitzar fins a 25.000 milions d'euros".

Mas avala l'amnistia

El president Artur Mas va avalar la mesura presa pel govern espanyol, ja que va assegurar que "davant de situacions excepcionals hi ha d'haver mesures excepcionals". Els socialistes, però, van reaccionar en contra de tot el paquet de mesures. El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va qualificar "d'inacceptables uns pressupostos que proposen apujar la llum, el gas i els impostos i retallar en educació, dependència, i investigació".

stats