Crònica 14/12/2011

Dolors Montserrat: "Crec que Jorge Fernández Díaz tindrà un bon lloc al govern Rajoy"

Política Nascuda a Sant Sadurní d'Anoia el 1973, ara aquesta diputada del PP per Barcelona relleva a la mesa del Congrés el veterà dirigent del seu partit Jorge Fernández Díaz

Joan Rusiñol
2 min
"Crec que Jorge Fernández Díaz tindrà un bon lloc al govern Rajoy"

Quan va saber que seria vicepresidenta del Congrés?

Em va avisar el president Rajoy dilluns a primera hora del matí, quan venia cap a Madrid. Vaig ser la primera sorpresa, poc m'ho esperava. Estic molt il·lusionada.

Un cop ja ha pres possessió del càrrec, com ho afronta?

Tinc clara la responsabilitat de representar tots els grups de la cambra en uns moments molt difícils per la situació econòmica que viu Catalunya i Espanya. Per això, com ja ha dit el president del Congrés, necessitem aquest respecte a tothom amb la voluntat d'arribar a acords. Hem d'intentar que, tot i tenir majoria absoluta, hi hagi mà estesa cap a tot l'arc parlamentari.

Tothom donava per fet que Jorge Fernández Díaz seria el president de la cambra...

Jo ocupo la vicepresidència tercera que ell deixa vacant. És a dir, estic contenta perquè [el 20-N] Catalunya es va sumar al canvi i per nosaltres ha estat un premi. A més, vull recordar que dels nou llocs de la mesa, tres els ocupem catalans de partits diferents. En Jorge Fernández Díaz té una capacitat brutal i personalment estic convençuda que tindrà un bon lloc al govern del president Rajoy, una cosa important.

Amaiur tindrà grup propi?

No ho sé, això ho haurà de decidir la mesa. Jesús Posada ja va deixar clar [ahir al Congres] que s'ha de respectar el reglament però que s'escoltaria a tothom. Al president Bono li agradava molt el lluïment personal i mediàtic. Ara no n'hi haurà. La nostra única prioritat serà que el procés legislatiu funcioni bé.

Que molts diputats prometessin el càrrec en català marca un camí de flexibilitat en el reglament?

Sí, pot ser un senyal. Ara, és una opinió personal.

stats