LA REORGANITZACIÓ DEL PSC
Crònica 20/12/2011

Daniel Fernández deixarà l'escó

Daniel Fernández abandonarà al febrer l'escó de diputat al Congrés per dedicar tot el seu temps a la secretaria d'organització del PSC. Així, Pere Navarro i Antoni Balmón podran seguir d'alcaldes.

Guillem Genovès
2 min
RUMB AL CARRER NICARAGUA Daniel Fernández,  a la fotografia en un míting,  ha tingut en els últims anys  un paper important greixant les relacions PSC-PSOE.

BARCELONA.La reestructuració del PSC arran del congrés d'aquest cap de setmana n'afectarà l'organització a Madrid. Daniel Fernández, coordinador dels diputats del partit al Congrés i membre de la direcció del grup del PSOE, va ser escollit nou secretari d'organització del PSC. Per aquest motiu deixarà l'escó al Congrés de Diputats que va revalidar en les últimes eleccions generals. La marxa de Fernández del grup parlamentari farà córrer un lloc tots els diputats de la llista de Barcelona, de manera que accedirà a l'escó de diputat Germán Rodríguez, cap de gabinet de l'exministra de Defensa Carme Chacón.

Daniel Fernández, com Zaragoza

El coordinador del PSC a Madrid seguirà el mateix model de treball que ha estat fent José Zaragoza com a secretari d'organització. Això implica que tindrà dedicació exclusiva al partit, renunciant a càrrec institucional. Precisament Zaragoza, que tenia clar que no repetiria en el càrrec, va ser escollir també diputat al Congrés i Navarro vol que al congrés del PSOE del febrer s'incorpori a la cúpula dels socialistes espanyols per dur-hi la veu del PSC tant si Chacón n'és secretària general com si no. Serà després del congrés del PSOE del febrer quan Fernández abandonarà definitivament l'escó.

Les tres persones que tindran els càrrecs més importants en l'executiva del PSC seran Pere Navarro, alcalde de Terrassa i nou primer secretari; Antonio Balmón, batlle de Cornellà i secretari d'acció política, i Fernández. Amb aquest moviment de fitxes, Navarro i Balmón podran seguir dedicats a les respectives alcaldies. La direcció del PSC està plagada d'alcaldes, fet que ha reforçat la idea que el responsable d'organització es dediqui en cos i ànima a refer i renovar les estructures.

Nadal i Iceta, sense canvis

Els que seguiran al capdavant del grup parlamentari del PSC és Joaquim Nadal, com a president del grup, i Miquel Iceta, com a portaveu. Ho va anunciar ahir a la tarda el primer secretari del partit, Pere Navarro, a la roda de premsa posterior a la primera reunió de la comissió executiva. Durant la tarda algunes fonts havien especulat amb la possibilitat que Nadal quedés apartat de la presidència del grup, però finalment la comissió executiva va decidir mantenir-lo en el càrrec, com també a Iceta. És qüestió de temps, però, que almenys un d'ells sigui renovat, i més ara que al nucli dur de la direcció hi ha diputats com Rocío Martínez-Sempere i Jaume Collboni, que poden assumir-ne les funcions.

Navarro, que no és diputat, va anunciar que ell mateix estaria present en totes les reunions del grup parlamentari per coordinar millor l'estratègia del partit i del grup.

Navarro també va opinar sobre el debat d'investidura que s'estava fent en el mateix moment al Congrés. El primer secretari del PSC va definir el discurs de Rajoy com "el mateix que s'està aplicant a Europa i a les comunitats autònomes governades pel PP i CiU". Unes receptes, ha dit, "adreçades únicament a la retallada, a aprimar tant com es pugui el sistema públic".

Navarro també va voler mostrar mà estesa a Artur Mas i va assegurar que el PSC "col·laborarà amb el Govern per estimular l'economia", una col·laboració que va prometre que serà "responsable, a diferència de la que ha fet el PP els últims anys a Espanya". "El nou PSC donarà respostes i ajudarà el Govern", va dir el primer secretari.

stats