Crònica 04/10/2011

Degoteig de detencions pel bloqueig del 15-J al Parlament

M. Ortega
2 min
La concentració d'ahir a la plaça Catalunya.

Barcelona.Les conseqüències del bloqueig indignat al Parlament, el 15 de juny passat, comencen a moure's. Els Mossos d'Esquadra van iniciar ahir, després de rebre l'ordre de l'Audiència Nacional, les detencions de les 22 persones imputades per un presumpte delicte contra les institucions de l'Estat -castigats al Codi Penal amb entre tres i cinc anys de presó-. Tot i que la conselleria d'Interior va defugir en tot moment donar detalls sobre el nombre de detencions que s'havien produït i el timing del procediment, la comissió penal del moviment 15-M assegurava al vespre que el dia s'havia saldat amb quatre detencions: tres al matí i una quarta a la tarda.

En un modus operandi gens habitual, els agents conduïen ahir els primers detinguts a comissaria i els tornaven a deixar en llibertat després d'interrogar-los i lliurar-los la citació del jutge Eloy Velasco de l'Audiència Nacional. Els tres detinguts del matí estan citats a declarar dijous vinent, tal com va concretar Jaume Asens, l'advocat d'un d'ells.

Al vespre, mig miler d' indignats tornaven a l'epicentre de la protesta, la plaça Catalunya, per denunciar el que consideren un "judici polític" al 15-M. Amb crits de "Jo també era al Parlament" van expressar el seu "absolut suport" a totes les persones implicades en el procés, tal com ja havien detallat en un comunicat moments després que es coneguessin les primeres detencions. Tot i que el conseller d'Interior, Felip Puig, va assegurar que no es tractava "d'un cop contra el 15-M", sinó "només contra els agressors als diputats, que no formen part d'aquest moviment", els indignats concentrats al centre de Barcelona denunciaven que les detencions ataquen el moviment i que "s'han fet de cara a la galeria". Van anunciar, a més, una querella col·lectiva contra Puig i alguns responsables policials per l'actuació del 27 de maig .

stats