RENTAT DE CARA A BARCELONA SUCCESSOS
Crònica 06/02/2011

La Delegació del govern central, a mig reformar

Dos anys d'obres a la seu de la Delegació del govern central, al pla de Palau de Barcelona, han culminat sense que se n'hagi completat la rehabilitació. La seva degradació segueix ben visible a la façana.

Maria Ortega
2 min
Un operari tapant forats a la façana de l'edifici de la Delegació del govern central.

Barcelona.Les obres d'adequació de l'antiga seu del Govern Civil a Barcelona, l'actual edifici de la Delegació del govern central, s'han revelat força més complicades del que estava previst i, dos anys després de l'inici de treballs, els avenços han estat, si més no, poc visibles. Continuen les grans deficiències de manteniment: esquerdes, porticons trencats, tanques rovellades i rajoles saltades, entre moltes altres.

El problema, com apunten fonts de la Delegació, és que aquest edifici catalogat, que data de finals del segle XVIII, presentava problemes estructurals importants que, un cop engegades les obres de rehabilitació que havia de dur a terme l'empresa Copisa, es van evidenciar prioritaris i van obligar a posposar un rentat de cara més que necessari si jutgem per l'aspecte que la retirada de les bastides ha deixat a la vista de tothom.

Les obres, doncs, es van encaminar a reforçar fonaments i estructures i ara caldrà redactar un nou projecte i treure a concurs de nou l'adjudicació dels treballs que han de servir, aquest cop sí, per dotar l'edifici de millor accessibilitat i funcionalitat, tal com estava previst en el projecte inicial.

Sense data ni pressupost

De moment, el que sí que s'està duent a terme són els treballs per tapar els forats més visibles i garantir la seguretat al voltant de l'edifici mentre no tira endavant la segona tongada d'obres, que encara no té ni data ni pressupost perquè haurà d'engegar el procés, altra vegada, des de zero, des de la redacció del projecte. Fins a nou avís, l'aspecte fantasmagòric d'aquest edifici classicista continuarà -amb els pedaços necessaris per a la seguretat- i les seves funcions se seguiran derivant a la seu de la Subdelegació del govern central, al carrer Mallorca.

Els veïns de la zona, de fet, ja fa temps que havien alertat del mal estat d'aquest edifici, que es va construir per substituir l'antiga Duana -destruïda per un incendi el 1777-, i a dia d'avui continuen esperant millores.

stats