Crònica 18/01/2011

Delinqüents multireincidents instiguen l'onada de vandalisme

Carles Arbolí
2 min
Els Mossos treballen amb la hipòtesi que els incidents van ser instigats per delinqüents.

BARCELONAEls Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de Salt estan convençuts que els aldarulls del cap de setmana a Salt han estat instigats per almenys un parell de coneguts delinqüents multireincidents de la ciutat, que junts sumarien una vuitantena de detencions. En aquest sentit, la policia ja els hauria identificat, i s'està investigant la relació que tenen entre ells i els vincles amb alguns dels menors que divendres es van manifestar davant la Policia Local i que, posteriorment, van provocar aldarulls al centre de la ciutat.

La policia ha arribat a aquesta conclusió després de comprovar que en la concentració de divendres, juntament amb els menors, hi havia altres nois majors d'edat que podrien estar dirigint els seus moviments i que els haurien incitat a fer destrosses.

Però el vincle dels reincidents amb els menors no es limitaria només a la instigació al vandalisme, sinó que consideren que alguns dels adolescents es podrien dedicar a delinquir per ordre d'aquests altres joves. Seria el cas, segons fonts policials, de Mohamed R. L., el noi de 16 anys ferit quan va caure d'un quart pis durant una persecució policial. Els Mossos estan convençuts que l'activitat delictiva de Mohamed està relacionada amb almenys un d'aquests multireincidents. Les mateixes fonts expliquen que, amb l'actual legislació, els menors d'edat no poden ser condemnats a penes de presó, circumstància que seria aprofitada pels multireincidents per encarregar-los robatoris.

Des del cap de setmana els Mossos prenen declaració a testimonis i a alguns dels menors concentrats per intentar construir una acusació contra algun d'aquests reincidents. La policia també assegura que una part significativa dels joves que divendres al vespre van cremar contenidors, van trencar vidres i van tombar motos no resideixen a Salt. En aquest sentit, els Mossos també han identificat una noia veïna de Figueres, amb nombrosos antecedents, com una de les persones que va liderar els aldarulls.

stats