Crònica 25/03/2011

"Demano disculpes si algú s'ha sentit ofès"

Polèmic Musulmà convers i autor de llibres sobre l'islam, Abdennur Prado es declara defensor dels drets civils dels musulmans i compromès amb el diàleg interreligiós

J.s.
2 min
Prado presideix la Junta Islàmica Catalana des de l'any 2005.

Entén que l'article s'hagi interpretat com un al·legat de la violència?

No, no ho puc entendre. Només ho entendria si algú només s'hagués llegit el títol sense mirar-se l'article. Perquè fer passar un al·legat contra la guerra i contra la violència, que és el que he escrit jo, per un al·legat de la violència és la cosa més absurda del món. Ara bé, reconec que la comparació amb l'11-M pot ser desafortunada i haver ferit susceptibilitats. Vull demanar disculpes si algú s'ha sentit ofès, especialment els familiars de les víctimes de l'11-M, als quals honoro profundament. La meva intenció no era ofendre ningú.

Quina era la seva intenció?

Volia subratllar la barbàrie i la criminalitat de la decisió presa pel Congrés dels Diputats. Haver votat a favor [de la intervenció d'Espanya a Líbia] tindrà unes conseqüències que no podem mesurar. Segurament prolongarà la situació de guerra durant molt temps. Aquesta decisió representa caure una altra vegada en una política bel·licista.

No és un error utilitzar l'11-M quan el dolor encara és tan present?

Sí, i per això ja he demanat disculpes. Però vull que quedi clar que no penso ni temo que pugui haver-hi un altre atemptat com el de l'11-M a Espanya. Dic que els responsables d'aquesta guerra [la de Líbia] tenen sobre la seva consciència crims contra la població civil.

L'article no és contraproduent per a la comunitat musulmana?

No ho sé. Espero que no. Penso que és necessari que el no a la guerra es faci sentir, per trencar la falsa unanimitat. Potser no tornaria a escriure l'article. Només pensar que hagi afectat els familiars de les víctimes de l'atemptat ja em sap greu.

stats