Publicitat
Publicitat

Més de dos-cents membres del partit d'Al-Assad dimiteixen per la repressió policial

Desercions massives

El règim sirià va estrènyer ahir encara més el cordó de seguretat per evitar més manifestacions al carrer. Els tancs passejaven per la ciutat de Daraa -al sud del país-, el detonant de la revolta, i les tropes patrullaven pel alguns suburbis de Damasc alhora que la pressió internacional augmentava i s'anunciaven les primeres desercions massives del partit de govern.Tot i això, els mitjans de comunicació sirians presentaven la informació d'una altra manera. "Els detinguts de Daraa confessen que han rebut armes i diners per matar i incitar a la violència", titula el diari sirià Watan en la seva primera plana d'ahir. Aquest dies la premsa i la televisió local va plena d'informacions d'aquest tipus que miren de justificar davant l'opinió pública local i internacional els excessos de les forces de seguretat sirianes en poblacions com Daraa, Duma i el districte de Bànias a la costa.

Una prova més d'aquests excessos és la dimissió que van presentar ahir 30 membres del partit únic Baas, pertanyents a la regió de Bànias. A aquesta trentena se n'han de sumar 203 més de la regió de Daraa. Els exmembres del partit denuncien en un comunicat a France Presse que dimiteixen per "les accions dels serveis de seguretat contra persones desarmades a Bànias i a les poblacions veïnes, sobretot a Baïda, que són contràries a tots els valors humans i als eslògans del partit Baas". En el seu comunicat confirmen el que han anat transmetent els defensors pro drets humans tots aquests dies i profereixen un esquema similar al de les revoltes a Tunísia i Egipte. Tot va començar amb una manifestació en un poble, després la bola va agafar més pes, el govern va dimitir, i poc després van començar les primeres desercions en el si de l'exèrcit, del govern i, en aquest cas, del partit.

Des de l'exterior també continuen arribant a Damasc condemnes i emissaris. Ahir Turquia, país veí amb qui Síria comparteix la ruta comercial cap als països del Golf, va enviar un emissari a la trobada del president Al-Assad, preocupat per la creixent inestabilitat i pel sobtat tancament dilluns passar de la frontera amb Jordània. A Europa, països com França, el Regne Unit, Itàlia i Alemanya van demanar explicacions als seus ambaixadors de Síria per il·lustrar la seva condemna de la repressió. En paral·lel, centenars d'estrangers, la majoria estudiants o turistes, continuen abandonant el país.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT