SUCCESSOS
Crònica 25/02/2012

Detenen l'autor del triple crim de Barcelona

L'assassí dels avis i l'adolescent morts al carrer Sardenya coneixia la família: era l'excompany d'una filla del matrimoni, tia de la noia. Els Mossos d'Esquadra el van detenir ahir a la tarda.

Sílvia Barroso
2 min
Detenen l'autor del triple crim de Barcelona

BARCELONAUn conegut de la família va matar els avis octogenaris assassinats i la seva néta el 27 de gener en un pis del carrer Sardenya. Aquesta és la conclusió dels Mossos d'Esquadra, que ahir a la tarda van detenir Alejandro Q.G., de nacionalitat espanyola i de mitjana edat. És l'exparella d'una de les filles del matrimoni assassinat, tia de la noia morta.

Les víctimes van morir a cops, amb molta violència, i no queda clar el mòbil de l'homicida, més enllà del possible ressentiment que sentia cap a la seva excompanya i, per extensió, cap a tota la família.

Antecedents policials

El sospitós, que és a la comissaria i passarà a disposició judicial en les pròximes hores, ja tenia antecedents policials, però només per robatori: uns fets molt allunyats del crim especialment violent que se li atribueix ara.

El crim va sacsejar el barri de la Sagrada Família quan es va saber el que havia passat, el 27 de gener a la tarda, tot i que s'havia produït a primera hora del matí. L'home ara detingut va ser a l'escenari dels fets, com a amic de la família, quan va esclatar la notícia. Segons va explicar a la premsa, la seva exparella el va avisar del que havia passat.

La seva presència va cridar l'atenció perquè va treure del pis el gos del matrimoni mort i el va ficar dins del seu cotxe, ja que l'animal feia nosa als agents de la policia que recollien proves i examinaven l'escenari del crim.

Segons el diari El País , Alejandro Q.G. va parlar amb periodistes del rotatiu al carrer, davant de l'edifici on s'havia comès el triple homicidi. Els va explicar que el crim havia estat horrorós i que ell creia que algú havia contractat un sicari per cometre l'assassinat. També va explicar sense embuts als periodistes la seva relació amb la filla del matrimoni assassinat i va detallar que ella havia trencat la parella al juny.

La policia va començar la seva investigació en l'entorn més pròxim a les tres víctimes i aviat es va centrar en els moviments d'Alejandro Q.G., tot i que també va analitzar altres possibilitats i altres sospitosos, com es fa de manera sistemàtica en tots els casos d'homicidi.

stats