ARREST A EMPURIABRAVA
Crònica 24/08/2011

Detinguda una cuinera per tirar al menjar una pols que podria ser tòxica

Laia Espín
2 min
La propietària del restaurant Chef Rubio, d'Empuriabrava, a la cuina del local.

Barcelona.No té res d'especial condimentar amb espècies el menjar de qualsevol restaurant mediterrani, i menys encara quan està especialitzat en menjar magribí, però quan la substància és desconeguda i té l'aparença de mata- rates les coses canvien. Això és el que li va passar a la mestressa del restaurant Chef Rubio, d'Empuriabrava, que va decidir alertar la policia local quan va veure com la seva ajudant de cuina intentava posar a les olles on hi havia el sopar d'aquella nit per als comensals una pols de color verd.

El regidor de Governació de Castelló d'Empúries, Joan Puerto, va explicar ahir que la propietària del restaurant va avisar la policia perquè sospitava que la substància, que està pendent de ser analitzada per determinar què és, era tòxica. Els Mossos d'Esquadra li van trobar a la dona, Zoubida E. H., de 32 anys i veïna de Mataró, una substància verda a la butxaca quan la van detenir divendres a la nit.

El regidor de Governació va manifestar que la pols és molt probablement tòxica, però de baixa perillositat i que " podria provocar mals de panxa". Fins ara, però, no s'ha registrat cap cas d'afectat.

L'ajudant de cuina va ser detinguda a l'acte i traslladada a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, on no va voler declarar. Dissabte va passar a disposició judicial i el jutge va decidir deixar-la en llibertat amb càrrecs i amb la prohibició cautelar de manipular aliments en establiments públics. Encara es desconeixen els motius pels quals la dona, de 32 anys, va tirar la substància possiblement tòxica al menjar. Puerto va assenyalar que la propietària del local va dir que no havia tingut cap picabaralla amb la treballadora.

El restaurant continua obert amb total normalitat després que els inspectors de Salut verifiquessin que tot estava correcte i l'activitat podia seguir.

stats