Crònica 15/04/2012

Deu dies de baixa després de la col·locació de la pròtesi

Ara
2 min
Deu dies  de baixa després  de la col·locació  de la pròtesi

BARCELONACom a conseqüència de la ruptura de maluc -en tres fragments- que el rei Joan Carles va patir divendres en un viatge de cacera a Botswana, va haver de ser intervingut ahir durant més de dues hores per reconstruir-li la zona afectada i col·locar-li una pròtesi. L'operació es va fer a l'Hospital USP San José de Madrid, i, segons el responsable de la intervenció, Ángel Villamor, es va fer de manera "molt satisfactòria".

El rei espanyol, que va estar vuit hores en observació després de l'operació, haurà d'estar ingressat, segons Villamor, durant quatre o cinc dies, i tornarà a poder exercir les seves tasques de despatx deu dies més tard. Trigarà, però, entre un i dos mesos a recuperar l'activitat física normal. En la seva compareixença el traumatòleg va relatar que el monarca s'havia fracturat el maluc dret -afectat ja d'artrosi- després d'una caiguda accidental en baixar un graó, i va remarcar que durant el vol de tornada cap a Madrid, que va durar unes 10 hores, el rei va viatjar assegut. L'artrosi en el mateix maluc va complicar la intervenció i va fer necessària la col·locació de la pròtesi.

Aquest és, doncs, un nou entrebanc per a la salut de Joan Carles I, que, després d'intervencions mèdiques com la implantació d'una pròtesi de genoll al mes de juny de l'any passat, ja havia reduït la seva agenda d'actes. El que no volia de cap manera era, però, haver de renunciar del tot a aficions com la caça.

Una cadira especial per caçar

Per poder continuar caçant, de fet, el monarca espanyol ja havia encarregat a finals de l'any passat la fabricació d'una cadira dissenyada especialment per a ell. La idea era que aquest seient l'acompanyés en les llargues estones d'espera de les jornades de caça. Es tracta d'una mena de tamboret ergonòmic, amb respatller i braços, on el rei podia asseure's durant els moments en què no havia de disparar.

stats