Crònica 14/04/2011

Diferents estils polítics d'afrontar el 10-A

Redacció
1 min

BARCELONA.La consulta del 10-A va generar complicats dilemes als polítics catalans. Es pot votar al marge del càrrec?, es preguntaven molts. Finalment, cadascun va escollir el seu estil per sortir-se'n. N'hi ha per a tots els gustos.

Personal i sense càmeres

El president de la Generalitat, Artur Mas, va decidir votar anticipadament a títol personal i ho va fer sense càmeres. També van fugir de la fotografia altres membres del Govern, com Joana Ortega, que va votar el mateix diumenge.

Institucional i amb foto

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, i l'alcaldable convergent de Barcelona, Xavier Trias, van convocar els mitjans per immortalitzar el moment del seu vot a la consulta del 10-A.

Abstencionistes

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va anunciar que no votaria a la consulta pel càrrec que ocupa. Tampoc ho va fer el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

Voten en blanc i ho diuen

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, va anunciar que votava en blanc a la consulta. El cap del seu partit, Joan Herrera, va manifestar que no hi participava perquè la consulta no recollia la via federalista que defensa.

stats