VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Crònica 05/03/2011

Divuit anys de presó per esquarterar la dona i escampar les restes a l'AP-7

M.o.
1 min

BARCELONA.L'Audiència de Tarragona ha condemnat l'home que va matar i esquarterar la seva parella a Alcover (Alt Camp) a divuit anys de presó per un delicte d'assassinat i trencament de condemna, perquè havia rebut, hores abans de l'assassinat, una ordre d'allunyament de 16 mesos per maltractament en l'àmbit domèstic que va incomplir. Els fets van tenir lloc al mes de febrer de l'any passat i el condemnat va escampar les restes de la víctima per l'autopista AP-7. Segons el jurat, ha quedat provat que l'home va anar fins al domicili familiar, on va discutir amb la víctima, de 32 anys, la va colpejar i li va clavar diverses punyalades que li van causar la mort. El jurat, però, l'ha absolt del delicte de profanació de cadàver, perquè ha considerat que va esquarterar el cos de la víctima per amagar el delicte i no per falta de respecte o deshonra de la víctima.

La sentència també recull l'agreujant de traïdoria perquè el jurat ha considerat que l'home va apunyalar la seva parella després d'haver-li donat diversos cops que la van deixar atordida i immobilitzant-la per l'espatlla. Les restes de la dona van quedar escampades per l'autopista, després que el condemnat, Domingo Miguel Claros, de 40 anys, les introduís en bosses d'escombraries i les anés deixant anar per l'autopista entre el Vendrell i Parets del Vallès.

La sentència també condemna Domingo Miguel Claros a indemnitzar cadascun dels tres fills de la víctima amb 150.000 euros pels danys morals patits. La setmana passada el jurat popular ja va declarar l'acusat culpable.

stats