UN DELS DECOMISSOS MÉS IMPORTANTS PER VIA AÈRIA A ESPANYA
Crònica 07/01/2011

Dos pilots intenten entrar 900 quilos de coca al Prat

Viatjaven amb els 900 quilos de cocaïna dins d'un avió d'una companyia privada procedent de Cap Verd. El pilot i el copilot han estat detinguts a l'aeroport del Prat fa uns dies per la Guàrdia Civil.

Marta Català
2 min
La nova terminal del Prat. En aquest aeroport s'han trobat els 900 quilos de coca dins l'avió.

Barcelona900 quilos de cocaïna és molta cocaïna. Dos pilots de nacionalitat argentina han aconseguit aterrar a Barcelona procedents de Cap Verd amb quasi una tona de coca .

El que no sabien és que els estaven esperant. Un cop a l'aeroport del Prat, la Guàrdia Civil ha interceptat la droga i els han detingut.

Fonts policials asseguren que es tracta d'un dels decomissos més importants per via aèria fets a Espanya: "És un cas extraordinari", van esmentar les mateixes fonts expertes en tràfic de drogues. Però, sense dubte, el decomís més gran que es coneix fins ara a Espanya va passar també per aquesta època nadalenca fa dos anys a Vitòria. Els investigadors van trobar 2.016 quilos de coca de gran puresa camuflada en caixes de flors que viatjaven en un avió procedent de Bogotà.

Gustavo Juliá i Gastón Miret són el pilot i el copilot de l'avió Challenger 604, de l'empresa privada Medical Jet, i suposadament van carregar els 900 quilos a Cap Verd. Gustavo Juliá és el fill de l'excomandant en cap de la Força Aèria Argentina, José Juliá, i el major accionista de Medical Jet, una companyia privada dedicada al transport per al sector de la medicina.

L'1 de gener, els dos homes podrien haver iniciat el vol juntament amb una tercera persona -que també ha estat detinguda- i haver aterrat a Barcelona la tarda del 2 de gener. Fonts pròximes a la investigació han explicat que va hi haver una confidència: "No hi havia una investigació prèvia, s'ha rebut la informació i s'ha actuat", van dir.

Ara, un jutjat de Barcelona, segons publica l'edició digital del diari Clarín.com, està instruint el cas i ha decretat el secret de sumari. Els 900 quilograms de cocaïna tenen un valor al mercat negre d'uns 24 milions d'euros. Cada quilo de coca val entre 30.000 i 35.000 euros més o menys, segons asseguren fonts expertes en la matèria.

Gustavo Juliá treballava com a gerent en una empresa privada i estava sent investigat per un suposat frau a la sanitat pública i per la compravenda d'uns audiòfons.

stats