REFERÈNDUM A BARCELONA
Crònica 22/02/2011

Duran i Lleida no vol votar a la consulta: ni el 10-A ni per anticipat

Ferran Casas
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida i Xavier Trias ahir després de l'executiva de la federació.

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida no votarà a la consulta independentista del 10 d'abril a Barcelona. Mentre el president de la Generalitat i de CiU, Artur Mas, sembla cada cop més decantat a anar-hi malgrat que dubti de l'èxit de la iniciativa, i altres membres del govern, com ara Joana Ortega i Pilar Fernández Bozal, encara no ho han descartat, el líder d'Unió va deixar clar ahir que els organitzadors de la consulta no podran comptar amb el seu vot. No hi anirà malgrat que el seu partit dóna formalment suport a les consultes (CiU les "acompanya") i és favorable a l'exercici del dret a l'autodeterminació.

Després de la reunió de l'executiva de CiU, Duran va explicar que el dia 10 d'abril ell no serà a Barcelona. Aquell cap de setmana hi haurà a Berlín una cimera entre Espanya i Alemanya i, segons va explicar el cap de files nacionalista a Madrid i president de la comissió d'Exterios del Congrés, el rei Joan Carles en persona l'ha convidat a ser-hi. A més de complir amb el monarca, Duran aprofitarà el viatge per reunir-se amb dirigents de la CDU, amb els quals comparteix família política, el Partit Popular Europeu. Això li impedirà participar en la consulta, segons va dir. "Com que no hi seré, ni m'ho plantejo", va afirmar reblant el clau amb l'afirmació que no és ell qui s'ha "inventat les dates".

Però tot es va tòrcer quan un periodista li va recordar que, si ho volia, podia votar anticipadament a la consulta barcelonina, tal com han fet aquest cap de setmana un 33% dels graciencs i altres dirigents de la federació. Duran va donar a entendre que ell no ho farà i que la consulta no és un assumpte "polític". Els polítics, segons ell, fan feina "a les institucions". L'alcaldable de CiU per Barcelona, Xavier Trias, sí que votarà. Sobre el fet que Mas tingui cada cop més decidit votar va evitar manifestar la seva opinió i es va limitar a considerar que qualsevol cosa que faci el president "ja estarà bé". "Mas ha de fer el que cregui convenient, jo no tinc una opinió formada", va apuntar.

stats