POLÈMICA CREUADA
Crònica 19/03/2011

Duran i Tena creuen greus acusacions personals

Redacció
2 min
Alfons López Tena, a l'esquerra, va fer una entrada de blog incendiària per replicar les acusacions de mal notari que li va dedicar Duran en la seva carta web setmanal.

Barcelona.Una picabaralla sorprenent va esclatar ahir a la política catalana entre Josep A. Duran i Lleida i Alfons López Tena. El líder d'Unió va posar en dubte l'actuació professional de Tena com a notari i Tena es va defensar amb acusacions sobre la tasca política de Duran, però també sobre la seva vida privada.

En la seva carta web setmanal, el president del comitè de govern d'Unió va defensar la vicepresidenta Ortega, també d'Unió, destacant que ja ha assumit l'"error" d'haver mentit en el seu currículum afirmant que era llicenciada, tot i que considera que la vicepresidenta no té la "responsabilitat principal" en l'assumpte, sinó que la culpa és del "servei de comunicació de l'època". Però després d'animar-la a "girar full", disparava contra el diputat de Solidaritat, Alfons López Tena, que va arribar a acusar Ortega d'haver actuat com una "delinqüent". Sense anomenar explícitament López Tena, Duran s'adreça a Ortega i diu: "No és el mateix un error en un currículum que, per exemple, un notari [Tena] deixi en blanc uns fulls del seu protocol, i ja saps de què et parlo". El cas va suposar a Tena un expedient que, segons ell, es va arxivar.

Artilleria pesada

La resposta del diputat de Solidaritat no es va fer esperar i va disparar amb l'artilleria pesada. En un article al seu blog Directe.cat , Tena va acusar el líder d'Unió de ser un "corrupte que cobra comissions, ven esmenes de lleis a grans grups d'interès, premia amb càrrecs públics les seves amants i examants i dedica diners públics a finançar la seva vida sexual". Després de formular aquestes dures declaracions, es va permetre ironitzar sobre la polèmica per evitar així possibles accions judicials: "És evident que ni el Sr. Duran es refereix a mi quan diu «un notari» ni jo em refereixo a ell quan dic «el secretari general d'un partit»".

Unió va declinar fer qualsevol valoració sobre les declaracions per evitar posar més gasolina al foc i no va precisar si emprendrà accions legals contra el diputat. Qui sí que hi va ficar cullerada va ser l'exconseller Josep Huguet, d'ERC, que, avalant Tena, es va preguntar a Twitter si aquestes acusacions "no eren vox populi " . La resta de formacions va mantenir un prudent silenci davant una polèmica que té un clar component personal i que ja va arrencar a Madrid, quan López Tena era membre del Consell General del Poder Judicial a proposta de CDC, i Duran portaveu de CiU a Madrid.

En aquella època Tena no seguia les consignes del líder del grup parlamentari de CiU i anava per lliure al si del CGPJ, cosa que irritava Duran. Tena ignorava les consignes de l'encarregat de temes de Justícia, l'aleshores diputat d'Unió Manuel Silva, que tenia bona relació amb el bloc conservador del CGPJ.

stats