ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 02/11/2011

Duran acusa el PSC d'arruïnar el país

El candidat de CiU es defensa de les crítiques dels socialistes per les retallades de la Generalitat. Acusa el PSC de deixar el país "arruïnat" i de dir el contrari del que ha fet el govern socialista espanyol.

Auri Garcia Morera
2 min

Barcelona.Josep Antoni Duran i Lleida, candidat de CiU a les eleccions espanyoles, va censurar ahir que el PSC tingui les retallades com a "únic argument" electoral, en una carta oberta publicada a la seva web de campanya. "Són uns ajustos que fem per necessitat i no per ganes", es justifica Duran. I afegeix: "La Generalitat es veu obligada a gastar menys perquè els socialistes, mentre éreu al govern de la Generalitat i llençant la casa per la finestra, vau deixar el país arruïnat".

A més d'acusar els socialistes de ser els autèntics culpables de les retallades per la seva gestió al capdavant del tripartit, el cap de llista de CiU al Congrés també posa de manifest les contradiccions entre el discurs del PSC i l'actuació del govern socialista espanyol del qual forma part: "El govern de la Generalitat va reduir la despesa en tres mil milions d'euros en el pressupost del 2011, i el secretari d'estat d'Hisenda va demanar que es disminuís el doble, sis mil milions d'euros". El mateix candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, va dir llavors que aquest objectiu de reducció de dèficit era "irrenunciable".

Duran afegeix que "l'Estat, amb el vot dels socialistes catalans i contra el que aquí demanàveu, no ha pagat la bestreta del fons de competitivitat ni ha liquidat l'import de l'aplicació de la disposició addicional tercera de l'Estatut". També critica que mai s'ha invertit la xifra "del PIB real de Catalunya respecte d'Espanya", i que la inversió planificada a Catalunya "només ha tingut un 81% d'execució".

A més a més, Duran compara les retallades en sanitat i ensenyament del govern de la Generalitat i del govern socialista espanyol, i que en sanitat el pressupost català ha baixat un 6,9% i l'espanyol un 8%, i en ensenyament el català un 7,6% i l'espanyol un 7,8%. "Això sí, el pressupost de Defensa -amb la vostra candidata per Barcelona al capdavant- només l'heu rebaixat un 7%, com si els vaixells, els tancs i les armes en general fossin garants de l'estat del benestar social que els socialistes empareu", afegeix. Per últim, recorda l'impacte del dèficit fiscal: "Tant vosaltres com el PP no esteu d'acord a reduir-lo".

Dia de descans a Alcampell

A diferència d'altres candidats, com per exemple Alfred Bosch i Joan Coscubiela, Duran va fer un descans en la seva marató d'actes de precampanya per passar un dia a Alcampell, el poble de la Franja de Ponent on va néixer. Segons va explicar a través d'una nota publicada a Twitter, hi va anar dilluns a la tarda per celebrar la castanyada amb uns amics, i ahir va visitar el cementiri per recordar la seva mare.

stats