Publicitat
Publicitat

Duran admet que Salgado és "un mur"

La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, va reiterar ahir que l'Estat no pagarà a Catalunya el 2011 el fons de competivitat, que el Govern fixa en 1.450 milions. Duran va admetre que era "un mur".

Elena Salgado va assegurar fa unes setmanes que en cap cas el govern del PSOE pagaria a Catalunya els diners del fons de competitivitat durant aquest exercici. I fins i tot va qüestionar que pugés a 1.450 milions d'euros. La Generalitat manté que aquesta és la quantitat i també l'exconseller d'Economia, el socialista Antoni Castells, que al seu dia els hi va reclamar. Però altres dirigents del tripartit han admès que la xifra podria ser menor.

En tot cas, ahir el govern central va insisitir que els diners no es pagaran i la vicepresidenta va afirmar, en contestar preguntes del portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, que tampoc hi haurà avançaments extraordinaris a compte de cap tipus perquè no es donen les condicions.

El republicà va lamentar que "sense avergonyir-se'n" la vicepresidenta es converteixi en una autèntica "morosa". En la línia del que havien afirmat diputats del PSC dimarts, quan es va votar la moció sobre el fons de competivitat, Salgado va assegurar que l'executiu de Zapatero està "més preocupat per donar satisfacció als mercats i salvar els bancs que no pas a les autonomies".

La vicepresidenta no està disposada a pagar però sí a reunir-se amb Catalunya "les vegades que calgui" per explicar-se. El portaveu de CiU, Josep A. Duran i Lleida, va lamentar, però, que la vicepresidenta segueixi erigint-se com "un mur de pedra" per a les aspiracions catalanes. Segons ell és "incapaç d'escoltar". Les declaracions de Duran, Salgado i Duran, per bé que formulades en un context molt viciat per la imminència de les eleccions, evidencien fins a quin punt serà difícil una entesa entre els partits catalans (singularment CiU, que és qui ha de liderar la negociació) i el govern central, i més després que aquest tingui assegurada l'estabilitat amb el PNB.

Duran va assegurar que de diàleg no en vol, que ja el té amb Alfredo Pérez Rubalcaba quan convé. Segons ell, el que cal que faci Salgado és "negociar" amb el Govern.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT