L'ANÀLISI DELS DEMOCRISTIANS
Crònica 19/06/2011

Duran exigeix a Zapatero que faci reformes o "deixi pas a algú altre"

Ara
2 min
Duran creu que és imprescindible que Zapatero reformi el mercat de treball i el sector financer.

Barcelona.En paral·lel al seu soci principal, Unió Democràtica també va celebrar ahir el seu primer consell nacional des de les eleccions municipals del 22 de maig. Amb la mirada posada a Madrid i buscant ja des d'ara la línia de confrontació electoral amb el PSOE, el màxim líder democristià i cap de llista de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, va instar el govern espanyol a fer reformes profundes o a canviar de president. "Si José Luis Rodríguez Zapatero no es veu capaç de fer les reformes que Espanya necessita, que plegui i deixi pas a algú altre", va reclamar.

Duran va rebutjar especular en relació a un hipotètic avançament electoral perquè aquesta decisió és potestat del president del govern espanyol, malgrat que també va recordar que el PP té la possibilitat de presentar una moció de censura si ho creu convenient.

El màxim responsable de CiU a Madrid va assegurar que l'economia espanyola "ha deixat l'UCI", tot i que va afegir que "encara no ha abandonat l'hospital perquè la seva salut és delicada". Per accelerar aquesta recuperació, va dir, calen unes reformes profundes "que no siguin simple maquillatge". La mesura més urgent, va considerar, és pactar una negociació col·lectiva que "generi confiança en els empresaris per tornar a contractar treballadors". En segon lloc, Duran va exigir una reestructuració del sector financer" que faciliti la reactivació del crèdit.

A banda del PSOE, Duran no va deixar passar l'ocasió de carregar contra el PSC. En aquest sentit, va afirmar que els socialistes catalans "a mesura que perden poder, substitueixen el sentit de la responsabilitat institucional, que tenien com a partit de govern, per la demagògia i el populisme", actitud que va considerar que s'accentuarà a mesura que s'acostin les generals.

El líder d'Unió va coincidir amb Artur Mas a acusar el PSC de rebutjar qualsevol acord parlamentari per forçar la federació nacionalista a pactar amb el PP. "No és CiU, sinó e l PSC, el responsable del paper preponderant que el PP juga avui a Catalunya", va dir.

stats