Crònica 17/05/2011

Duran trenca el silenci i ataca l'alcalde de Vic

Oriol March
2 min

Barcelona.Feia un mes que no hi volia entrar, però ahir no se'n va poder estar. Josep Antoni Duran i Lleida va triar una visita a Torelló per carregar contra Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic i l'alcalde més important d'Unió, que no va voler que ni ell ni Artur Mas l'acompanyessin a l'acte central de CiU a Osona per tal de "donar el protagonisme als alcaldables". A aquesta negativa s'hi suma l'entrevista a l'ARA del 15 d'abril en què Vila d'Abadal apostava per "sobiranitzar" Unió i perquè Duran "deixés pas" a una nova direcció al partit després de 30 anys liderant-lo.

Segons va avançar El 9 Nou , el líder democristià va assegurar que "lamentava" la decisió de l'alcalde de Vic de no deixar-lo participar en l'acte central de CiU a Osona i va furgar en l'assumpte assegurant que membres de la llista de Vila d'Abadal -va citar Xavier Bayés o Antoni Farrés- no compartien la seva decisió. Duran encara va anar més enllà assegurant que li sabia molt greu no haver pogut acompanyar Vila d'Abadal al míting de divendres passat perquè, segons va explicar, des del Congrés, on és el portaveu nacionalista, ha defensat molta obra pública feta a Vic. "M'he bolcat en la capital d'Osona des de Madrid", va concloure el líder democristià en un acte de campanya a Torelló.

Una relació tibant

La negativa de Vila d'Abadal al suport de Duran no va fer res més que agreujar les males relacions que mantenen des que es van confeccionar les llistes de CiU per a les eleccions del 28-N. L'alcalde de Vic volia ocupar el número 5, una posició que finalment va recaure en el també osonenc Ramon Espadaler, president del consell nacional i proper a Duran. Fonts de CiU també apunten que Vila d'Abadal tenia pactat entrar al Govern com a conseller d'Agricultura, càrrec en el qual el líder democristià va acabar situant Josep Maria Pelegrí, secretari general d'Unió i també home de confiança de Duran.

L'entrevista a l'ARA, que va donar ales als menys oficialistes del partit de cara al proper congrés, i la decisió de l'alcalde de prescindir de Duran han agreujat i fet visible el malestar. Caldrà veure les conseqüències de les paraules de Duran contra Vila d'Abadal a menys d'una setmana del 22-M, en què CiU busca la majoria absoluta a Vic.

stats