SECTOR EDITORIAL
Crònica 29/11/2011

'E-books' en català i castellà a Kindle a partir de dijous

Jordi Nopca
2 min
'E-books' en català i castellà a Kindle a partir de dijous

BARCELONA.L'obertura del portal d'Amazon espanyol va ser només la primera pedra del desembarcament de la multinacional a l'Estat. La nova notícia vinculada al portal de venda de productes culturals i d'oci és "l'anunci important" que Amazon farà aquest dijous, el llançament del seu dispositiu de lectura electrònica, el Kindle, amb títols d'un grup important d'editorials del país.

Si bé la plataforma Libranda, que a hores d'ara inclou 118 editorials -entre les quals hi ha el grup Planeta, Santillana, RBA, Random House, Anagrama i Grup 62-, en principi posarà a disposició de Kindle una selecció important del seu catàleg, fonts editorials van confirmar a l'ARA que, de moment, "Kindle té problemes de compatibilitat amb els arxius, que encara s'estan solucionat". Aquesta no és l'única incògnita que caldrà resoldre a partir de dijous: fins ara, els preus del llibre electrònic eren un 30% més baixos que l'edició més barata disponible a les llibreries. Des de dijous, i tenint en compte les negociacions d'Amazon amb cada editorial -que ara per ara encara no estan tancades, en bona part-, els descomptes poden arribar a percentatges més alts.

Esperant els canvis

Sense saber encara com pot afectar l'arribada del Kindle, Antoni Daura, president del Gremi de Llibreters de Catalunya, entomava la notícia "amb certa tranquil·litat". Daura va explicar el punt de vista del gremi tres dies després de fer saber que en els últims dos anys les vendes del sector han caigut un 20%. "La baixada de vendes no és imputable a les vendes a través d'internet sinó a la baixada general del consum -va explicar a l'ARA-. A mitjà termini, el panorama s'anirà redefinint. Crec que en el camp del llibre electrònic, provar de fer monopolis no tindrà gaire sentit. La gent no té una fidelitat absoluta, a l'hora de comprar llibres. Els llibreters seguirem sent prescriptors, activistes culturals i l'opció de comerç de proximitat".

stats