Crònica 27/11/2011

ERC exigeix més diners per a TV3 i Catalunya Ràdio

à. G. M.
1 min

BARCELONA.La tisorada que aplicarà el Govern al finançament de la Corporació va ser resposta ahir des d'ERC. El consell nacional del partit va aprovar una resolució a favor del servei públic que presten Catalunya Ràdio i TV3. La secretària general del partit, Marta Rovira, assegurava que el sistema audiovisual quedaria "molt malmès i perdria tota la capacitat de servir, construir, entretenir i influir que té actualment, cosa que suposaria en la pràctica la desaparició del model de servei públic".

El consell exigeix al Govern "la revisió a l'alça de la previsió pressupostaria per a l'any 2012, de manera que no posi en perill ni el manteniment de tota l'oferta actual ni la seva qualitat".

Reaccions de condemna

El comitè d'empresa de la CCMA va dir ahir que el Govern "ha travessat la línia vermella" i li exigex que aclareixi "si la retallada obeeix a necessitats pressupostàries o als compromisos amb els sectors mediàtics privats". El comitè també ha assegurat que "la retallada del 13% en l'aportació de la Generalitat als pressupostos de la CCMA qüestiona el model".

El Col·legi de Periodistes de Catalunya també s'ha mostrat obertament crític amb l'anunci realitzat divendres per Homs: "Tot i que en el context actual de crisi econòmica no hi ha cap sector que no hagi de fer sacrificis, el Col·legi creu que ja s'han fet i que unes retallades en el pressupost com les anunciades impediran que la CCMA complexi els seus objectius de servei públic", explicava l'ens en un comunicat.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya s'ha sumat a la queixa mostrant-se també contrari a les mesures anunciades.

stats