PLA DE RENOVACIÓ DELS REPUBLICANS
Crònica 07/01/2011

ERC fitxa l'exdelegat del Govern Jordi Fàbrega

Sara González
1 min
Els dos nous afiliats d'ERC, Jordi Fàbrega i Gerard Fernández.

BarcelonaDies abans de la campanya, quan ERC s'ensumava una patacada electoral històrica, l'aleshores conseller de Cultura, Joan Manuel Tressserras, va fer oficial que es donava d'alta de militant. A finals d'any, amb la debacle sota el braç i la remor interna en marxa, l'eurodiputat Oriol Junqueras també va anunciar l'afiliació. ERC treballa per oxigenar-se i injectar sang nova. El proper fitxatge serà Jordi Fàbrega, l'exdelegat del Govern a la Catalunya Central, , que va ser president de l'Entesa pel Progrés Municipal, candidatures locals vinculades a ICV, fins al 18 de desembre. A la campanya del 28-N ja va donar suport a Joan Puigcercós.

Els republicans tenen cinc mesos per recuperar la confiança dels seus votants de cara a les eleccions municipals i incorporar gent nova és una manera d'evidenciar que el projecte encara és vàlid. "Sóc conscient que m'afilio en un moment de debacle, però és precisament en aquests moments de debilitat quan vull aportar el meu coneixement del món municipal", assegura Fàbrega, que també és alcalde de Sant Pere de Torelló i va participar molt activament en l'organització de les consultes independentistes.

"Catalunya necessita un projecte obert, una esquerra no dogmàtica que sigui capaç d'innovar i que tingui una estratègia clara per avançar cap a la independència", insisteix Fàbrega, que afegeix que la "humilitat i la senzillesa" són les dues qualitats amb les quals ERC ha de seguir treballant. El pla de revitalització dels republicans inclourà més incorporacions, com ara l'exportaveu de la Plataforma pel Dret de Decidir i un dels dirigents d'Osona Decideix, Gerard Fernández.

stats