Crònica 11/11/2011

ERC busca el vot sobiranista de CDC apel·lant a Pujol

Ara
1 min
El músic Joan Reig amb el cap de llista d'ERC a Tarragona, Adam Tomàs, i Oriol Junqueras.

Tarragona.La campanya de baixa intensitat sobiranista de CiU fa que ERC hi vegi una escletxa per recuperar part del vot que el 28-N va anar a parar a la federació nacionalista provinent de les files republicanes. Ahir, en el míting central del partit a les comarques de Tarragona, el líder de la formació, Oriol Junqueras, va adreçar-se a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que últimament ha abonat les tesis sobiranistes: "El seu candidat hauria de ser l'Alfred Bosch i no Josep Antoni Duran i Lleida", va assegurar el president d'Esquerra.

"Quan Pujol diu que s'ha acabat el temps al cove i que ja no estem per a pactes parcials suposo que s'adona que el seu candidat no pot ser en Duran", va afirmar.

Però no es van quedar aquí els atacs a CiU, amb qui, malgrat tot, la nova cúpula d'ERC vol establir "un nou temps". Segons Junqueras i el líder de Reagrupament, Joan Carretero, no és temps "d'apuntalar governs espanyols". CiU i ERC van acordar, al Parlament, el full de ruta per al pacte fiscal en la línia del concert. Bosch defensa aferrissadament que aquesta ha de ser la manera de recuperar l'economia.

El candidat independentista va fer notar que era impossible defensar el pacte fiscal i, alhora, apostar per un govern de concentració a Espanya, tal com fa el seu homòleg de CiU, que, segons ell, està disposat a "renunciar al seu programa".

stats