Publicitat
Publicitat

Economistes combaten amb propostes el silenci de Rajoy

La patronal, els sindicats, Funcas i alguns experts van coincidir en la necessitat que Mariano Rajoy expliqui i impulsi reformes laborals, fiscals i financeres sense esperar la formació del nou executiu. La poca claredat tant del programa com de les paraules del líder del PP provoquen una allau de propostes variades dels agents econòmics.

Retallades
Copagament, menys impostos a les empreses i privatitzacions

Impulsar el copagament en els aspectes que estan més relacionats "amb la cosmètica que amb la salut" perquè "res pot ser totalment gratis quan la demanda és infinita". Aquesta va ser una de les propostes que va llançar el director general de l'Institut d'Estudis Econòmics (IEE), Joaquín Trigo, a Efe. Va apostar per una rebaixa dels impostos a les empreses per guanyar en competitivitat i a privatitzar "la immensa majoria" de les empreses públiques i vendre edificis públics.

Reforma laboral
Contracte únic, increment de l'IVA i menys costos laborals

La creació del contracte únic indefinit amb una indemnització per acomiadament creixent de 10 a 20 dies, que demana el professor Javier Díaz-Giménez, és una de les mesures "ineludibles" que experts de l'IESE defensen en un vídeo. José Ramón Pin hi proposa reduir els costos socials del treball, les cotitzacions a la Seguretat Social i compensar-ho incrementant l'IVA. Alfredo Pastor aposta per una fiscalitat que recapti més de manera més equitativa. La CEOE demana al PP que flexibilitzi el mercat laboral. I les patronals sectorials reclamen solucions al deute farmacèutic, menys impostos al turisme, incentius per comprar cotxes i més inversió en infraestructures.

Diàleg social
Els sindicats temen que Rajoy no els citi per parlar de res

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, va reclamar a Mariano Rajoy que el citi per tractar un acord per fomentar l'ocupació i protegir els que ho passen més malament. Per part d'UGT, Cándido Méndez va demanar al govern espanyol que ignori l'objectiu del dèficit.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT