NOMENAMENTS
Crònica 30/12/2011

Eduardo Torres-Dulce, nou fiscal general de l'Estat

J.r.
1 min

MADRID.El consell de ministres aprovarà avui el nomenament del fins ara fiscal de sala del Tribunal Suprem Eduardo Torres-Dulce com a nou fiscal general de l'Estat, a proposta del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. Es dóna la circumstància que el 2005, el seu antecessor, Cándido Conde-Pumpido, el va rellevar com a cap de la sala Penal del Suprem, un fet que va molestar algunes associacions de la magistratura, que van acusar l'aleshores fiscal general de "sectarisme encobert". Torres-Dulce, de 61 anys, té un perfil conservador.

Avui també es donarà llum verda a la designació del magistrat Fernando Román García com a secretari d'estat de Justícia. Finalment, aquest lloc no l'ha ocupat Manuel Cobo, durant anys mà dreta de Gallardón. De fet, ahir es va fer públic que deixa l'Ajuntament de Madrid, ara presidit per Ana Botella, i que s'incorpora a la Fira de Madrid. També abandona el consistori la regidora de les Arts, Alícia Moreno, filla de l'actriu Núria Espert.

L'ala dura del PP, a la policia

L'executiu de Rajoy nomenarà Engracia Hidalgo nova secretària d'estat d'Ocupació; Tomás Burgos, de Seguretat Social; Víctor Calvo-Sotelo -fill de l'expresident espanyol-, de Telecomunicacions; Juan Manuel Moreno, de Serveis Socials i Igualtat, i Federico Ramos, de Medi Ambient.

La política penitenciària estarà en mans d'Ángel Yuste, que ja va ocupar el càrrec amb Aznar. El director general de la Policia, ara separat de la Guàrdia Civil, serà Ignacio Cosidó, membre de l'ala més dretana del PP, i l'ariet de Rubalcaba a Interior.

stats