Crònica 25/10/2011

Elena Salgado creu que els bons convertibles comptaran com a capital

L.f.
1 min

Brussel·lesEspanya vol que els bons convertibles, un tipus d'emissió molt present a la banca espanyola, comptabilitzin com a capital bàsic a l'hora de determinar quines entitats necessitaran una nova injecció de diners per complir amb els nous requisits de l'Autoritat Bancària Europea. La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, va assegurar ahir que el govern central ha deixat clara la petició a Brussel·les. Els ministres de Finances dels europeus van acordar dissabte les necessitats de recapitalització de la banca, però encara no se sap si els bons convertibles computaran com a capital bàsic. Es calcula que els bancs europeus necessitaran 100.000 milions d'euros per arribar a les noves exigències de capital. L'acord l'hauran de ratificar demà els caps d'estat i de govern en una nova cimera.

Paral·lelament, els bancs francesos, els més exposats al deute grec, podrien recapitalitzar-se només amb diners del sector privat. El governador del Banc de França, Christian Noyer, va assegurar ahir que les entitats seran capaces de trobar pels seus mitjans el capital addicional que necessitin. Segons Noyer, s'estima que els bancs de França només necessitaran 10.000 milions d'euros.

Els governs europeus volen que els bancs que necessitin capital addicional busquin liquiditat pel seu compte per evitar tornar a pagar amb diners de tots els contribuents. Si alguna entitat no ho aconsegueix, els estats hauran de buscar la manera de recapitalitzar-los amb diners públic. I si els governs no poden assumir la recapitalització de la seva banca, es podria recórrer al fons de rescat. Això sí, serien ajudes sotmeses a estrictes condicions, segons ha deixat clar Alemanya.

stats