DEBAT PRECONGRESSUAL
Crònica 12/07/2011

Elena confirma a l'executiva del PSC la seva candidatura

Pere Martí
2 min
Joan Ignasi Elena ahir a la seu del PSC poc abans d'entrar a l'executiva del partit.

Barcelona.Joan Ignasi Elena va anunciar ahir davant l'executiva del PSC la seva disponibilitat per encapçalar una candidatura de renovació en el pròxim congrés del PSC, previst inicialment per a finals d'octubre, si no s'avancen les eleccions espanyoles. L'exalcalde de Vilanova, alineat amb el sector catalanista del partit, va deixar molt clar que la seva és una aposta per la unitat i i la renovació del partit en base a un nou projecte.

No hi va haver cap membre de l'executiva que fes una intervenció en contra de la seva decisió, que va ser rebuda positivament, tot i que no és la preferida de l'aparell. Qui si que va elogiar Elena va ser l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que en declaracions a COMRàdio, va assegurar que és una persona "molt capacitada" per ocupar la primera secretaria del partit.

Assessor en immigració

Ros podria aspirar a la presidència dels socialistes catalans, però de moment serà assessor del programa del candidat Alfredo Pérez Rubalcaba en matèria d'immigració. L'alcalde de Lleida és considerat un dur al PSC en aquesta matèria, perquè ha prohibit l'ús del burca als centres públics i ha denegat permisos per a la construcció de mesquites. Ros s'ha colat directament sense passar per la direcció del partit perquè l'encarregat de canalitzar les aportacions del PSC al programa de Rubalcaba és el diputat al Congrés Daniel Fernández.

En l'executiva d'ahir va prendre la paraula José Zaragoza, que feia temps que no hi intervenia, per insistir en la línia que el PSC ha de seguir fent oposició al govern d'Artur Mas, i més en un moment de crisi i malestar social com l'actual. Els socialistes han acostat posicions amb Mas pel que fa a la fragmentació de la llei òmnibus, però continuen oposant-se als pressupostos. Una part de l'executiva és partidària de mantenir una oposició ferma a l'executiu convergent, però una altra preferiria obrir més ponts de diàleg per arribar a acords.

stats