Crònica 30/01/2011

"Encara som una ciutat d'esquerres"

Dolgut "Hem assumit l'arribada de 30.000 persones en 7 anys. Això ha creat dificultats, però no més que a altres llocs. Hi ha problemes, però no es pot generalitzar. No és just"

I.s.
1 min

Què ha passat perquè una ciutat referent de les esquerres hagi acabat amb el PP a les portes de l'alcaldia?

El PP parla de guetos i crispa l'ambient. No m'imagino el PSOE anant a la Cañada Real a denigrar la imatge de Madrid. Que un partit com el PP, alternativa de govern a Espanya, es dediqui a fer xenofòbia i dir mentides sense cap mena d'escrúpol és intolerable. Però Badalona continua sent una ciutat d'esquerres.

És tot mentida el discurs del PP?

Badalona és molt gran. Té 220.000 habitants i l'índex d'immigració és només del 14%. Hem assumit l'arribada de 30.000 persones en menys de 7 anys. Això ha creat dificultats, però no més que a altres llocs. Hi ha problemes de civisme derivats de persones immigrades, però no es pot generalitzar. No és just.

Com miren de combatre la imatge que s'ha projectat de Badalona?

Fent fracassar electoralment el discurs del PP. Si aquest model no guanya, haurem demostrat que la ciutat és molt més que el que vol el PP.

Tres reptes de la ciutat.

Cultura, amb l'acabament del Museu del Còmic, els tres teatres nous i el Museu Municipal. Ser una ciutat de referència en biomedicina i investigació avançada. I millorar la qualitat de vida. Que sigui una ciutat on es visqui bé.

stats