Crònica 05/06/2011

Enfrontament PP-PSOE pel dèficit de Castella-la Manxa

J.r.
2 min
La popular María Dolores de Cospedal serà la futura presidenta de Castella-la Manxa.

Madrid.Els responsables socialistes en funcions de la Junta de Castella-la Manxa han suspès les reunions que havien de fer demà amb els futurs governants del PP, el partit que va guanyar les eleccions del 22 de maig. L'encara president José María Barreda està indignat perquè els populars van assegurar que les finances autonòmiques estan "en fallida total" i que no hi ha diners per pagar les nòmines.

El conseller de la presidència, Santiago Moreno, va assegurar ahir que és "rotundament fals" que no es poden pagar els sous dels funcionaris autonòmics i que tampoc és cert que es deuen 2.000 milions als proveïdors com va assegurar el número 2 del PP en aquella comunitat, Vicente Tirado. Les finances castellanomanxegues fa temps que estan sota la lupa del govern espanyol perquè l'any passat van tancar amb un dèficit admès del 6,47% del PIB, molt lluny del 2,4% acordat. Amb aquest rerefons, les alarmes s'han disparat amb més intensitat.

Els socialistes de la regió acusen la futura presidenta de la comunitat autònoma, María Dolores de Cospedal, de voler generar inquietud entre els ciutadans per poder justificar millor les "retallades" socials que pot posar en marxa quan agafi les regnes de la Junta. Moreno, del PSOE, aventurava ahir que la tisorada del PP serà "traumàtica".

Agendes ocultes

El nou líder socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, va acusar Mariano Rajoy de tenir una agenda oculta per haver dit a Sitges que "tindrem l'estat del benestar que ens puguem permetre". Pel vicepresident primer del govern espanyol, això es tradueix en "podar o que se salvi qui pugui". Per ell, és comprensible que el president del PP estigui sempre "tan calladet, perquè quan parla, l'agafen".

El popular Carlos Floriano li va respondre que era el PSOE el que tenia una "agenda oculta" l'any 2008 perquè no incloïa al programa electoral "la retallada social més gran de la democràcia".

stats